Σωκράτης Βαρδάκης για τους εποχικούς απασχολούμενους που επιδοτούνται για πρώτη φορά

Petite Perle 300×250

«Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να τηρήσει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού και να δεχτεί την πρότασή μας για τη στήριξη των νέων επιδοτούμενων ανέργων»

Λόγω της υγειονομικής κρίσης, χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στον επισιτισμό – τουρισμό, δεν πραγματοποίησαν ικανό αριθμό ημερομισθίων ώστε να δικαιούνται επιδότηση ανεργίας μετά τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης. Η Κυβέρνηση με τον νόμο 4722/20, άρθρο 17, κατ' εξαίρεση, ειδικά για το έτος 2020, για τους εργαζόμενους αυτούς, νομοθέτησε να χορηγηθεί το τακτικό επίδομα ανεργίας, αν έχουν πραγματοποιηθεί πενήντα ημέρες εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου αυτοί να λάβουν την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Οι νέοι, όμως, που φέτος θα πάρουν για πρώτη φορά επιδότηση ανεργίας, δεν μπορούν να τη λάβουν, καθώς το κριτήριο των 80 ημερομισθίων σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα πριν από την έναρξη της επιδότησης έτη, δεν πληρείται, λόγω του ότι  το 2020 οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα ημερομίσθια.

Για την επίλυση του προβλήματος, 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, κατέθεσαν πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε κατ΄εξαίρεση για το 2020, το συγκεκριμένο όριο να μειωθεί στα 50 ημερομίσθια, για τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν σε επιχειρήσεις επισιτισμού – τουρισμού.

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να υλοποιήσει τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς στήριξη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ