Χάρης Μαμουλάκης: "Το Ηράκλειο πρωταγωνιστεί στην εποχή της κυκλικής οικονομίας"

Petite Perle 300×250

Με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης της Μονάδας Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο χαρά και ικανοποίηση,​ με γεμίζει η έγκριση χρηματοδότησης – έστω και με καθυστέρηση ενάμιση έτους από την κυβέρνηση– της Μονάδας Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων, ενός έργου που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2018 και εντάσσεται στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας.

Πρόκειται για ένα έργο που εκσυγχρονίζει την υφιστάμενη Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων, συντελώντας στην αύξηση του ανακτώμενου ανακυκλώσιμου υλικού με πρωτοποριακές μεθόδους διαχείρισης, μεταξύ των οποίων και η ρομποτική, ενώ μειώνει τα απορρίμματα που εκτρέπονται σε ταφή, καθώς και το κόστος διαχείρισής τους, προσφέροντας δυνητικά οικονομικά οφέλη στους πολίτες. Βελτιώνει παράλληλα ξεκάθαρα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από το συνολικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και φέρνει το Ηράκλειο πιο κοντά στη νέα εποχή της κυκλικής οικονομίας. Στη νέα εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο και κάθε προϊόν έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Προσωπικά, δεσμεύομαι να συνεχίσω να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να πιέζω με κάθε τρόπο έτσι ώστε να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα έργα του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας: Ο χώρος πρασίνου και αναψυχής των 155 στρεμμάτων, οι υποδομές ενεργειακής αποδοτικότητας, το κεντρικό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης, τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων μονάδων ανακύκλωσης και μεταφόρτωσης απορριμμάτων, η νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας με τεχνολογίες κυκλικής οικονομίας, καθώς και το εξαιρετικά σημαντικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα του τόπου μας. Το αξίζει ο τόπος μας, το οφείλουμε στις επόμενες γενεές!».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ