Μανώλης Δερμιτζάκης: Απότομη η αύξηση των κρουσμάτων – Πιθανόν να χρειαστούν νέα μέτρα

Petite Perle 300×250

Μεγάλη αδυναμία ο έλεγχος της κινητικότητας – Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Νέα μέτρα

Επιπλέον, εκτίμησε ότι βάσει της επιδημιολογική εικόνα της χώρας μπορεί να χρειαστούν νέα μέτρα. «Το ερώτημα είναι πια μέτρα θα είναι αυτά. Μπορεί να δούμε κλειστά μαγαζιά. Ελπίζω να μη δούμε τα σχολεία κλειστά» υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά στα τελευταία δε, τόνισε πως «δεν υπάρχει ένδειξη στην Ελλάδα ότι τα σχολεία συμμετέχουν δυσανάλογα περισσότερο στην μετάδοση».

«Εάν ελέγχαμε την κινητικότητα θα μπορούσαν και τα μαγαζιά να μείνουν ανοιχτά, και τα σχολεία και κάποιες δραστηριότητες. Όμως επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κινητικότητα κλείνουμε πολύ περισσότερα από ότι χρειάζεται ώστε ο κόσμος να μη βγαίνει έξω» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι το μεγαλύτερο άνοιγμα δραστηριότητων δεν συνεπάγεται μεγαλύτερο συνωστισμό. «Εάν τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά σε συνδυασμό με την εστίαση να λειτουργούσε σε ανοιχτούς χώρους θα υπήρχε μικρότερος συνωστισμός, γιατί ο κόσμος θα είχε περισσότερες διόδους».

Εμβολιασμός

Τέλος, τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

«Όταν κάποιος αποφασίζει να δουλέψει στον υγειονομικό χώρο έχει και κάποιες υποχρεώσεις. Να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς. Δεν θα έλεγα γενικά και για πάντα. Αλλά στη συγκεκριμένη συγκυρία δικαιολογείται απόλυτα. Στην Ελλάδα το θέμα των εμβολιασμών έμπλεξε με συνδικαλιστικά ενδιαφέροντα. Και αυτό είναι πολύ κακό και πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Πηγή: megatv.com

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ