Κορωνοϊός: Δείτε live την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας

Petite Perle 300×250

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση με το υπουργείο Υγείας την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

H καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ο «χάρτης ξανακοκκίνησε» και υποστήριξε πως, αν η κατάσταση δεν ελεγχθεί σήμερα, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά σε πολύ δύσκολη θέση.

Την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αναδεικνύοντας ανησυχητικά στοιχεία, παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώνονται έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων από 625 σε 882.

H καθηγήτρια τόνισε ότι ο «χάρτης ξανακοκκίνησε» και υποστήριξε πως, αν η κατάσταση δεν ελεγχθεί σήμερα, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά σε πολύ δύσκολη θέση.

Μάλιστα, έκανε λόγο για εκθετική αύξηση κρουσμάτων που παρουσιάζεται στους Δήμους Πατρέων και Χαλκιδέων, την οποία χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα ανησυχητική». Έκανε, δε, λόγο για «οικογενειακή διασπορά του ιού» από τους γονείς στα παιδιά, καθώς η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων μειώθηκε στα 43 έτη.

Δείτε live την ενημέρωση:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ