Λασίθι: Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο ιερέας που εξαπάτησε γυναίκα

Petite Perle 300×250

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον και αφορά ένα ιερέα που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ-Γιαλού, εξακολουθεί να διερευνάται με τον ιερέα πλέον να έχει παυθεί από τα καθηκοντά του, μετά τις κατηγορίες εναντίον του πως εξαπάτησε γυναίκα και της απέσπασε σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι, ο συγκεκριμένος ιερέας ο οποίος σε γενικές γραμμές αρνείται τις κατηγορίες που του καταλογίζονται, έχει εδώ και μέρες παυθεί από τα καθήκοντά του, και η υπόθεση του εξετάζεται αρμοδίως από τα όργανα της Μητρόπολης με τη διαδικασία ανάκρισης να έχει ξεκινήσει.

Ο ιερέας ο οποίος είναι παντρεμένος φέρεται πως συστήθηκε σε μια γυναίκα ως χωρισμένος δημόσιος υπάλληλος, ξεκίνησε μια σχέση μαζί της, γνώρισε τα παιδιά και πέρναγε αρκετό καιρό μαζί της. Σε κάποια στιγμή της ζήτησε δανεικά 3.500 ευρώ τα οποία η γυναίκα του τα έδωσε, χωρίς να τις περισσεύουν, με την υπόσχεση από τον ίδιο πως θα τα επιστρέψει σε 2 εβδομάδες. Όμως ο καιρός πέρασε, τα λεφτά δεν επεστράφηκαν, όμως ζήτησε ξανά άλλα 1.000 ευρώ. Τότε η γυναίκα άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισε να ζητά τα χρήματα πίσω, με τον ιερέα τελικά να τις δίνει μόνο 1.000 ευρώ.

Ο ίδιος αρνείται πως είχε πρόθεση να την εξαπατήσει και πως έχει σκοπό να της επιστρέψει τα χρήματα μόλις μπορέσει να ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες που έχει, όμως πλέον μετά την καταγγελία που έχει γίνει

Το γεγονός θορύβησε άμεσα την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και προσωπικά τον Σεβασμιότατο κ.κ. Κύριλλο, και έτσι από την πρώτη στιγμή που το γεγονός έγινε γνωστό, εδώ και δύο εβδομάδες, ο ιερέας έχει παυθεί από τα καθήκοντά του και τα αρμόδια Εκκλησιατικά όργανα ερευνούν και ερευνά την υπόθεσή του και τις καταγγελίες της συγκεκριμένης κυρία. Αρκετοί μάρτυρες έχουν κληθεί ήδη να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους, θα ακολουθήσουν και άλλοι, και  στη συνέχεια θα κληθεί και ο ίδιος να απολογηθεί και τελικά μετά από την αρμόδια έκθεση που θα συνταχθεί, η υπόθεση θα κριθεί από το Επισκοπικό Δικαστήριο, και αν φανεί πως το θέμα είναι βάσιμο και σοβαρό, ενδεχομένως να φτάσει και σε Συνοδικό Δικαστήριο, όπου και θα επιβληθούν οι όποιες ποινές κριθούν σκόπιμες.

Ο ίδιος ιερέας δεν θέλησε να μιλήσει δημοσίως για το θέμα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ