Θρίλερ στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων, αναβολή στις ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Ποιες οι εισηγήσεις για τον Άγιο Νικόλαο

Petite Perle 300×250

Θρίλερ στην επιτροπή λοιμωξιολόγων η οποία ήδη μετρά 7 ώρες μαραθώνιων διαβουλεύσεων. Χαλκίδα, Πάτρα και Λασίθι βαίνουν προς σκληρό lockdown.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων καθώς ακόμα δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Χαλκίδα, Πάτρα και Λασίθι βαίνουν προς ολικό lockdown ενώ η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στην Αττική και στη λειτουργία ή μη σχολείων και καταστημάτων. Η συνεδρίαση είναι πολύωρη και περιγράφεται ως «θυελλώδης», καθώς είναι έντονες οι διαφωνίες μεταξύ των ειδικών, όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να εισηγηθούν.

Επειδή η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι οι ανακοινώσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 6 το απόγευμα.

Ωστόσο, δεδομένη πρέπει να θεωρείται πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα τα σαββατοκύριακα στην Αττική, σε μια ακόμη προσπάθεια να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού. Στην απόφαση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Πάντως, φέρονται να συμφωνούν ώστε να υπαχθεί και η Πάτρα σε καθεστώς τοπικού lockdown καθώς το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα της Αχαϊας αυξάνεται διαρκώς. Εισηγήσεις για υπαγωγή σε καθεστώς τοπικού lockdown διατυπώνονται και για τη Χαλκίδα,  αλλά και για τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Οι εισηγήσεις, διευκρινίζεται ότι αφορούν τους δήμους και όχι τις περιφερειακές ενότητες- Την Πάτρα και όχι την Αχαϊα. 

Στις περιοχές που εισηγείται υπαγωγή σε καθεστώς lockdown  οδεύουν προς κλείσιμο τόσο τα καταστήματα του λιανεμπορίου όσο και τα σχολεία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ