Από τη Γερμανία, μαθήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Η γνώση και η μάθηση δεν έχουν σύνορα, καθώς και καθηγητές απ' την υπόλοιπη Ελλάδα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους!

Του Αντώνη Παντινάκη

Έφηβοι απ' όλη την Κρήτη, εκτός νησιού αλλά κι εκτός… Ελλάδος παρακολουθούν τα (διαδικτυακά) μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου! Μαθήτρια από την Γερμανία (!) ξανακάνει την προσπάθειά της και δέχεται την εξ αποστάσεως μεν, πολύτιμη δε βοήθεια των εθελοντών εκπαιδευτικών! Και προϊόντος του χρόνου, θα έρθει να δώσει τις εξετάσεις της (δια ζώσης, ιού… επιτρέποντος!) εδώ στην Κρήτη!

Η γνώση και η μάθηση δεν έχουν σύνορα, καθώς και καθηγητές απ' την υπόλοιπη Ελλάδα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους! Σημαντική είναι επίσης και η συνεισφορά τελειόφοιτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.ΚουτουμάνοςΟ κ. Βαγγέλης Κουτουμάνος

Ο κ. Βαγγέλης Κουτουμάνος, συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, μίλησε στο Livetalks για την εξ αποστάσεως διδασκαλία που γνωρίζει… πιένες, για το απόλυτο των επιτυχιών της περσινής χρονιάς που ενίσχυσε τη φήμη και δικαίωσε τον καθημερινό "τιτάνιο αγώνα", ο οποίος δίνεται.

"Η επιβράβευση έρχεται από τις εξετάσεις. Πέρυσι, και κάθε χρόνο είχαμε τις επιτυχίες μας. 100% τα παιδιά της Γ' Λυκείου πέρασαν στις σχολές της επιλογής τους. Αυτό μας δίνει τη δύναμη, μας δίνει να καταλάβουμε ότι μας χρειάζονται τα παιδιά, οι οικογένειές τους και οι συνδημότες μας. Και συνεχίζουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό" σχολίασε ο κ. Κουτουμάνος.

Οι περσινοί επιτυχόντες:

1. Μάριος Κ. 

Χημικό Ηρακλείου, σχολή πρώτης επιλογής. Τρίτος στην κατάταξη.

2.Ιωάννα Κ. ΕΛΜΕΠΑ Τμήμα Γεωπονίας, πρώτη και μοναδική επιλογή.

3.Χριστίνα Π. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σχολή διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών.

4. Χρήστος Ν.
ΕΛΜΕΠΑ  , Χρηματοοικονομικό Λογιστικής, σχολή πρώτης επιλογής.


Μετά τις παραπάνω επιτυχίες, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, εφέτος, έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής. Οι μαθητές "αγγίζουν" τους 170 και οι καθηγητές τους 150! Μαθήματα παραδίδονται και σε μαθητές που φοιτούν σε ΕΠΑΛ. "Ακόμη και τώρα έχουμε εισροές μαθητών" είπε ο κ. Κουτουμάνος. "Προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τους τις ανάγκες, όσον αφορά τα μαθήματα κι εκεί που υστερούν. Για πρώτη φορά εφέτος έχουμε και επαγγελματία ψυχολόγο, που βοηθά τα παιδιά με μαθησιακό στρες"

Απο τον Αυγουστο, ξεκίνησε η εκπαίδευση των καθηγητών στην χρήση σχολικής πλατφόρμας. Η εκπαίδευση των καθηγητών συνεχίζεται έως και σήμερα στις σχολικές πλατφόρμες για τους νεοεισερχόμενους. Ακόμη, γίνεται χρήση σε τρεις σχολικές πλατφόρμες άλλα και χρήση όλων των διαθέσιμων social media ,ανάλογα με το τί εξυπηρετεί μαθητές και καθηγητές.


Έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο viber και στο facebook προκειμένου να ενημερώνονται όλοι οι γονείς ,οι μαθητές και οι καθηγητές άμεσα ,για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα .
Παράλληλα, με επιτυχία εξελίσσεται η εκμάθηση  Ελληνικών σε παιδιά προσφύγων. Συνδετικοί κρίκοι μεταξύ Κοινωνικού φροντιστηρίου και παιδιά προσφύγων είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί της Αναπτυξιακής Ηρακλείου .

Πηγή: cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ