Κοντοζαμάνης: Επιπλέον 25 ΜΕΘ στην Κρήτη – Προβληματισμός για τις μεταλλάξεις και τις "κόκκινες" περιοχές

Petite Perle 300×250

"Η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης καταδεικνύει ότι η διαχείριση της πανδημίας έγινε με επιτυχία. Ξεπεράσαμε στρεβλώσεις με επιτυχία". Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη. 

Ο ίδιος έσπευσε ωστόσο να τονίσει ότι "Η μάχη με την πανδημία δεν έχει τελειώσει". 

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη: "Είμαστε από τις μόνες χώρες με πράσινα σημεία στον επιστημολογικό χάρτη". Επεσήμανε ακόμα ότι "το υγειονομικό προσωπικό έχει υπερβάλλει εαυτόν. Είναι κρίμα να μην τα καταφέρουμε" και ανέφερε πως "έχουμε ξεπεράσει τις 7.500 προσλήψεις σε επικουρικό προσωπικό"

Σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ανέφερε:
"Έχουμε εξασφαλίσει εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού. Οι εμβολιασμοί στην Κρήτη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Είναι σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.  Καθοριστικό το καλοκαίρι να έχουμε εμβολιασει το ποσοστο εκείνο των συνανθρώπων μας, για  να χτίσουμε το τείχος ανοσίας"
Αυτό το ανέφερε στη λογική ότι στόχος είναι να ανοίξει ο τουρισμός. "Είναι προτεραιότητα ο τουρισμός για να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομική δραστηριότητα", υπογράμμισε. 

Ο προβληματισμός για τις μεταλλάξεις: 

Επανέλαβε ότι "Δεν υπάρχει κανένα θέμα έλλειψης εμβολίων", ανέφερε ωστόσο ότι προβληματίζουν οι μεταλλάξεις και οι κόκκινες περιοχές.
"Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Υπάρχει αύξηση στα κρούσματα, αλλά δεν είμαστε στο τρίτο κύμα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι". 
"Κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν το στερήθηκε", δήλωσε κατηγορηματικά και τόνισε ότι "είμαστε προετοιμασμένοι για το τρίτο κύμα, και σε εξοπλισμό και σε υποδομές και σε μεσα ατομικής προστασίας"
"Ο,τι φαρμακευτική θεραπεία προβλέπεται, έχουμε πλήρη επάρκεια", είπε ακόμα ο κ. Κοντοζαμάνης και τόνισε ότι από βδομάδα θα ενεργοποιηθούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα στην Κρήτη και θα φτάσουν τα 73. 
"Στο σχεδιασμό μας είναι και τα Κέντρα Υγείας. Το Σύστημα Υγείας πρέπει να λειτουργεί για όλους τους πολίτες. Υπάρχουν σκέψεις να εμβολιάζουν και οι ιδιώτες γιατροί", υπογράμμισε ενώ μίλησε για επιπλέον 25 ΜΕΘ στην Κρήτη. 

ΠΗΓΗ: www.cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ