Μαξίμου για την γκάφα στην Ικαρία: Πήραμε το μήνυμα δεν θα επαναληφθεί

Petite Perle 300×250

Μαίνεται ο πολιτικός θόρυβος που ξέσπασε με την παρουσία του πρωθυπουργού σε γεύμα που παρέθεσε στο σπίτι του εν μέσω πανδημίας ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός με στόχο να πλήξουν την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το βέβαιο είναι πως στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα δόθηκε λάθος εικόνα, κάτι που παραδέχθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ταραντίλης σε ανακοίνωση του. Το Μαξίμου τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως κατά την διάρκεια του γεύματος που ήταν σε εξωτερικό χώρο, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα και οι μάσκες βγήκαν μόνο την στιγμή του φαγητού.

Μαξίμου: Το μήνυμα ελήφθη

Ωστόσο η παρουσία των κατοίκων έξω από το σπίτι του βουλευτή που θέλησαν να δουν τον πρωθυπουργό ήταν μια άσχημη στιγμή, καθώς δημιουργήθηκε συγχρωτισμός, αλλά σε αυτό δεν ευθύνεται ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο οικοδεσπότης Χριστόδουλος Στεφανάδης. "Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας".

Η επικοινωνιακή κατάσταση που διαμορφώθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε για την κυβέρνηση δεν ήταν και η καλύτερη. Ωστόσο το Μαξίμου έλαβε το μήνυμα και βγήκε μπροστά αναγνωρίζοντας το σφάλμα που έγινε, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει τέλος στα όσα συνέβησαν στην Ικαρία.

Άλλωστε, στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη που επισκέφθηκε τρία νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, την Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα ήταν να δει την έναρξη του εμβολιασμού και να σταθεί δίπλα στους νησιώτες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα. Μάλιστα τη Θύμαινα την επισκέφθηκε για πρώτη φορά πρωθυπουργός κάτι που σχολίασαν ιδιαίτερα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού.

Πολιτική σύγκρουση για την Ικαρία

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ικαρία έχει προκαλέσει την σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως με την στάση του επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία. "Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού" τόνισε ο Χρήστος Ταραντίλης. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις τους πολίτες υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση "ποντάρει" στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και από το ύφος των λεγομένων του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για "αλαζονεία και για βαθιά υπεροψία" ανεβάζοντας κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους. "Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ… 'Αντε, εις υγείας των κορόιδων!" ανάρτησε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο Instagram Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή γραμμή απέναντι στον πρωθυπουργό κράτησε και το ΚΙΝΑΛ που έκανε λόγο για προσβλητικές και προκλητικές εικόνες. "Ο κυνισμός και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη".

ΠΗΓΗ THETOC

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ