Ηράκλειο: Στη φυλακή οι τρεις από τους επτά για το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Petite Perle 300×250

Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί μέχρι στιγμής, οι τρεις από τους επτά κατηγορούμενους για το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, ενώ οι δύο Αλβανοί που εμπλέκονται στην υπόθεση απολογούνται αυτήν την ώρα ενώπιον του ανακριτή. 

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που έφερνε ναρκωτικά από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας ως πύλες εισόδου τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται, ένας 51χρονος, ο οποίος μένει σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και κατηγορείται πως είναι ο «εγκέφαλος», ένας 71χρονος συνταξιούχος, που φέρεται να είχε την ιδιότητα του υπαρχηγού, ο 50χρονος γιος του, δύο Αλβανοί από την Αθήνα 44 και 42 ετών, ένας 40χρονος από το Ηράκλειο και μια γυναίκα 46 ετών.

Ειδικότερα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 51χρονος, ο οποίος θεωρείται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, όπως επίσης και ο 71χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού ψυγείου και ο 50χρονος γιος του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 51χρόνου, ο κατηγορούμενος δεν είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές, και μάλιστα «λόγω της ανεργίας και των συσσωρεύσεων οικονομικών εκκρεμοτήτων, αναγκάστηκε να κάνει αυτήν την ανοησία». Ομολόγησε αυτό που του αντιστοιχεί και με απολογητικό ύφος, δήλωσε μεταμέλεια για την πράξη του.

Παράλληλα, ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο 40χρονος οδηγός του οχήματος, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρου του εξ αρχής φάνηκε ότι δεν γνώριζε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες απολογήθηκε η 46χρονη γυναίκα, η οποία επίσης αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Αναφορικά με τον ρόλο των Αλβανών, οι οποίοι απολογούνται αυτή τη στιγμή, φέρονται να είναι μεγαλοδιακινητές κοκαΐνης στην Αθήνα και ένας εξ αυτών μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Creta24, φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της απόδρασης Παλαιοκώστα. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ