Lockdown -Αττική: Τα καταστήματα που λειτουργούν – Όλα τα μέτρα και το SMS για 2 ώρες

Petite Perle 300×250

Σε καθολικό lockdown οδηγείται από αύριο, Πέμπτη (11/02) στις 6.00 το πρωί η Αττική καθώς η ραγδαία αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνδυασμό με την επιδημιολογική κατάσταση της περιφέρειας οδήγησαν τους ειδικούς σε αυστηρές εισηγήσεις.

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 20:00' τις καθημερινές και έως τις 17:00' τα Σαββατοκύριακα. Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και βενζινάδικα, μίνι μάρκετ, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων. περίπτερα, επισκευές κινητών και Pet shop. Ανοιχτές θα είναι οι λαϊκές αγορές με το 50% της δυναμικότητάς τους.

Το lockdown στην Αττική θα ισχύσει από αύριο Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου. Αυτό το διάστημα, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε μορφής λιανεμπορίου και click away, παρά μονα e shop. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 20:00' τις καθημερινές και έως τις 17:00' τα Σαββατοκύριακα. Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και βενζινάδικα, μίνι μάρκετ, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων. περίπτερα, επισκευές κινητών και Pet shop. Ανοιχτές θα είναι οι λαϊκές αγορές με το 50% της δυναμικότητάς τους. Η μετάβαση στα καταστήματα γίνεται με SMS και την επιλογή 2 και δίνεται χρονικό περιθώριο 2 ωρών.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η πώληση παιχνιδιών, υποδημάτων, ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών στα σούπερ μάρκετ. 

Αναλυτικά το σχέδιο και για την Αττική περιλαμβάνει:

  • Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου στο σύνολο του. Τα καταστήματα λοιπόν θα κλείσουν και οι πωλήσεις θα μπορούν να γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά με παράδοση στην οικεία του καταναλωτή.

-Από τη γενική απαγόρευση λειτουργίας θα εξαιρεθούν τα καταστήματα τροφίμων γενικά, όπως σούπερ μάρκετ (σσ θα διατηρηθεί η απαγόρευση πώλησης προϊόντων που ανήκουν σε ΚΑΔ σε αναστολή, πχ ρούχα κοκ), παντοπωλεία, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κοκ. Επίσης θα εξαιρεθούν φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια και καταστήματα πώλησης καπνικών / ατμιστικών προϊόντων. Σε όλα τα παραπάνω δίδεται η δυνατότητα, ασχέτως ωραρίου λειτουργίας, να μπορούν να κάνουν delivery προϊόντων ως τη 1 το ξημέρωμα.

-Στις εξαιρέσεις θα συμπεριληφθούν, επιπλέον, τα καταστήματα τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά στο σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, καθώς και τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστις.

-Τα καταστήματα οπτικών / βαρηκοϊας θα συνεχίσουν να λειτουργούν κατόπιν ραντεβού και τα περίπτερα θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν επί 24ωρο.

 Αναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής και πάσης φύσεως υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών κοκ). Επίσης αναστολή των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων.
Αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας
Σε ο,τι αφορά την εστίαση θα συνεχίσει, ως φαίνεται, η λειτουργία της με τη μέθοδο της διανομής (delivery), πακέτου απ' το κατάστημα (take away) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive through)

Πηγή: skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ