Μανώλης Συντυχάκης για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία ευρωενωσιακής οδηγίας για τα οπτικοακουστικά μέσα

Petite Perle 300×250

"Φερέφωνο όλων των κυβερνήσεων η ΕΡΤ"

Η αξιοποίηση της ΕΡΤ ως φερέφωνου είναι συνήθης πρακτική όλων των κυβερνήσεων σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία ευρωενωσιακής οδηγίας για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία που δείχνει να δίνονται οδηγίες στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ για το πως πρέπει να παρουσιάζουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία και την παραίτηση Λιγνάδη, τόνισε ότι πρόκειται για μια άθλια προσπάθεια λογοκρισίας. «Μιλάμε για απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα», σημείωσε. Επισήμανε ακόμη πως για το ΚΚΕ και τη δράση του το «μαύρο» είναι μόνιμο.

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο ανέδειξε πλευρές που φανερώνουν την επίθεση στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αφού όπως είπε επιδιώκει μεταξύ άλλων το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην μείωση προσωπικού κατά 15% ειδικά στον τεχνικό τομέα, στη γενίκευση των εργολαβικών εργαζομένων, στη συμπίεση των μισθών προς τα κάτω, την εξαφάνιση των σχέσεων εργασίας αορίστου χρόνου.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαρίζει στους καναλάρχες την ετήσια δόση που πρέπει να καταβάλλουν για την απόκτηση άδειας προκειμένου με ζεστό χρήμα του ελληνικού λαού, όπως ανέφερε, να κάνουν επενδύσεις, ενώ χρηματοδοτεί και τις ασφαλιστικές εισφορές όσων καναλαρχών χρωστούν στον ΕΔΟΕΑΠ. Τέλος σημείωσε πως ανάλογες διευκολύνσεις είχε κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Ολόκληρη η ομιλία του Μ.Συντυχάκη:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ