Μπάγερν – Τίγκρες 1-0: Παγκόσμια με μυθικό 6×6 στις κούπες (vid)

Petite Perle 300×250

Η Μπάγερν νίκησε 1-0 την Τίγκρες, φόρεσε για τέταρτη φορά το παγκόσμιο στέμμα και έγινε η δεύτερη μετά την Μπαρτσελόνα του 2009, που κάνει δικούς της όλους τους τίτλους της χρονιάς.

Η φετινή Μπάγερν έμεινε στην ιστορία. Για πάντα αυτή η σεζόν της θα μνημονεύεται στα ποδοσφαιρικά κιτάπια. Η ομαδάρα που καθοδήγησε ο Χάνζι Φλικ μπήκε στην πιο κλειστή παρέα της μπάλας. Εκεί όπου βρισκόταν μόνη της η Μπαρτσελόνα με την κατάκτηση όλων των τίτλων σε μία σεζόν (2009). Οι Βαυαροί επικράτησαν 1-0 της Τίγκρες και έκαναν δικό τους το Μουντιάλ Συλλόγων, κάτι που είχαν καταφέρει άλλες τρεις φορές (1976, 2001, 2013). Και με αυτόν τον τρόπο έβαλαν στην τροπαιοθήκη τους όλο το ασημικό (6×6 κούπες) που βρέθηκε στο διάβα τους (εγχώριο και διεθνές τρεμπλ).

https://streamable.com/sjv094

Η Μπάγερν επιβεβαίωσε στο γήπεδο ότι ήταν το μεγάλο φαβορί. Δεν πιέστηκε ποτέ, δεν δέχτηκε καν φάση. Αντιθέτως, είχε δύο δοκάρια, της ακυρώθηκε γκολ και το 1-0 ήρθε με το πρώτο γκολ που επικυρώνει το VAR σε τελικό της διοργάνωσης. Το σημείωσε ο Παβάρ (59') σε κενή εστία έπειτα από προσπάθεια στον αέρα του Λεβαντόφσκι. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι πρωταθλητές Γερμανίας κατάφεραν με τον Φλικ στον πάγκο τους να παίρνουν ένα τρόπαιο ανά 11 ματς. Μυθικό!

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Ερναντές, Ζίλε, Παβάρ, Ντέιβις, Αλάμπα, Κίμιχ, Σανέ (73' Μουσιάλα), Κομάν (74' Ντάγκλας Κόστα), Γκνάμπρι (64' Τολισό), Λεβαντόφσκι (73' Τσούπο-Μοτίνγκ)

Τίγκρες (Ρικάρντο Φερέτι): Γκουσμάν, Ροδρίγκες, Ρέγιες, Σαλσέδο,Ντουένιας, Καριόκα, Ακίνο, Πισάρο, Κινιόνες (80' Ροδρίγκες), Γκονσάλες, Ζινιάκ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ