Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Κάρολο – Πιθανόν να επισκεφθεί την Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Πρίγκιπα Κάρολο την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, είχε σήμερα Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Πρίγκιπα Κάρολο την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ώστε να τιμηθεί η συνεισφορά της Βρετανίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος τόνισε την αγάπη του για την Ελλάδα, και ανέφερε τη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Prince’s Trust International στη χώρα μας. Απάντησε δε θετικά στην πρόσκληση να έρθει την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ελληνικές ρίζες του Καρόλου

Ο 72χρονος Κάρολος είναι το πρώτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, ο επίσημος τίτλος του οποίου είναι πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας. Κι αυτό γιατί ο πατέρας του Καρόλου, ο οποίος γεννήθηκε το 1921 στην Κέρκυρα, είναι γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, τέταρτου γιου του Γεωργίου Α’ και αδελφού των βασιλέων Κωνσταντίνου Α’ και Αλεξάνδρου Α’. Ο Φίλιππος είναι εξάδελφος των μετέπειτα βασιλέων της Ελλάδας Γεωργίου Β’ και Παύλου. Ως εκ τούτου ο γιος του, Κάρολος, είναι δεύτερος εξάδελφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’.

Πηγή: skai.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...