Σ. Πέτσας: Δεν υπάρχει θέμα με την τηλεργασία – Η Τ. Αυτοδιοίκηση αγκαλιάζει το νέο εκλογικό νόμο

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Δεν υπάρχει θέμα με την τηλεργασία εκεί που υπάρχει θέμα είναι με τις υπηρεσίες αιχμής που επικοινωνούν με τους πολίτες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σε ότι αφορά τα μέτρα  για την πανδημίακαι αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νομοθέτημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση , είπε πως αγκαλιάζεται απο τους θεσμικούς εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά τα βασικά του μεγέθη. 

Από την αρχή της πανδημίας, είπε ο κ. Πέτσας , γενικά στο Δημόσιο Τομέα, η προσέγγιση ήταν να μπορέσουμε να θωρακίσουμε όσο γίνεται περισσότερο την Δημόσια Υγεία και τον χώρο των Δημοσίων Υπηρεσιών και ευτυχώς απέδωσε. Ένα  υψηλό ποσοστό τηλεργασίας που είναι εφικτό στο Δημόσιο τέθηκε από την αρχή σε εφαρμογή και είναι και τώρα σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την τηλεργασία, τόνισε. Αυτό που υπάρχει θέμα είναι με τις υπηρεσίες αιχμής που επικοινωνούν με τους πολίτες και πρέπει όλοι να έχουμε λίγο παραπάνω  υπομονή από το συνηθισμένο προκειμένου να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη με τον χρόνο προκειμένου να γεφυρώσουμε την απόσταση που μας χωρίζει  μέχρι να χτιστεί το τείχος ανοσίας  και θα ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας που προβλέπουν οι ειδικοί.

Στο θέμα του νέου εκλογικού νόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εκτίμησε πως δεν υπάρχει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά αντιθέτως, όλες οι πτέρυγες από τους θεσμικούς εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγκαλιάζουν τις βασικές πτυχές του νέου νομοθετήματος . Η αποδοχή φαίνεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίρρηση   σε ότι αφορά τα βασικά του μεγέθη.

Δηλαδή, την εκλογή από τον Α’ γύρο, με 43% του πρώτου συνδυασμού, το γεγονός ότι υπάρχει  λελογισμένο όριο εισόδου, της τάξεως του 3%, όπως και στις εθνικές εκλογές. Τόνισε επίσης ο κ. Πέτσας πως είναι γενική η αποδοχή ότι χρειάζεται μια λελογισμένη μείωση του αριθμού των δημοτικών  και των περιφερειακών συμβούλων για να έχει  μεγαλύτερο νόημα η συζήτηση στα όργανα τους και τέλος αναφέρθηκε στην επαναφορά της πενταετούς θητείας , αντί της τετραετούς δηλαδή σε ότι γνωρίζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Πέτσας  επανέλαβε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει απο τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες είναι θετικά αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο μέλλον να υπάρξει μικροπολιτική αντιπαράθεση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τονίζοντας, πως έχουν γίνει άλματα  όπως και στην ψηφιοποίηση.

Αναφερόμενος στις άδειες ειδικού σκοπού, είπε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ώστε να προκληθεί σύγχυση. Δηλαδή τρεις ημέρες άδεια ειδικού σκοπού και η τέταρτη ημέρα κανονική άδεια όπως είχε θεσπιστεί από τον Μάρτιο.

Σε ότι αφορά τις φυσικές καταστροφές που σημειώνονται ο υπουργός είπε πως «η εμπειρία του «Ιανού» μας έχει μεταφέρει ένα κλίμα καλύτερου συντονισμού, με αυτό το κλίμα αντιμετωπίσαμε τη Σάμο και τον Έβρο. Ξεμπλοκάρουμε τις αποζημιώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα εκεί που χρειάζονταν χρόνια. Έχουμε αναπτυξιακά εργαλεία στα χέρια μας και πρόγραμμα 2,5 δισ. ευρώ με μεγάλης και μικρής κλίμακας έργα που αλλάζουν την όψη στην τοπική κοινωνία».

Ερωτηθείς και για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μήδεια» τόνισε πως υπάρχει επικοινωνία με τους περιφερειάρχες  προκειμένου να κατανεμηθούν οι δράσεις σωστά και συμπλήρωσε πως είναι καλύτερα κανείς  να προετοιμάζεται παρά να «τρέχει» μετά.

Πηγή: ert.gr

Related Articles