Επιστολή για αυξημένη ετοιμότητα στους Δήμους ενόψει "Μήδειας", έστειλε η ΚΕΔΕ

Petite Perle 300×250

Επιστολή στους Δήμους της Χώρας απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ.Παπαστεργίου, για αυξημένη ετοιμότητα των μηχανισμών πολιτικής προστασίας των Δήμων προς αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει τα εξής:

« Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθούν σε όλη τη Χώρα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα δοκιμάσουν τις αντοχές του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Κεντρικού Κράτους, αλλά και των Δήμων μας.   Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρξουν σε κάποιες περιοχές οι ακραίες καιρικές καταστάσεις που αναφέρονται από τους μετεωρολόγους, είναι σίγουρο ότι σε όλη την Επικράτεια, θα έρθουμε αντιμέτωποι με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δριμύ ψύχος.

Δεν είναι φυσικά πρώτη φορά που ως Αυτοδιοίκηση θα κληθούμε να δράσουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες . Στο πρόσφατο άλλωστε παρελθόν, αυτό έγινε πολλές φορές. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε κι έχουμε την εμπειρία, αλλά και την ικανότητα , σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Κράτους, να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.

Έτσι λοιπόν κι αυτή τη φορά, οφείλουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη κακοκαιρία. Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες θα πρέπει :

– Να τεθούν οι Δήμοι σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας

– Να ετοιμάσουμε τις κοινωνικές μας δομές και τους εργαζόμενους σε αυτές, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν όσους συνανθρώπους μας χρειαστούν βοήθεια.

– Να γνωστοποιήσουμε με κάθε τρόπο και να έχουμε σε εμφανή σημείο στις ιστοσελίδες μας μια τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας, στελεχωμένη διαρκώς με προσωπικό, που θα απαντά στους πολίτες που θα μας απευθύνονται για να ζητήσουν πληροφορίες, οδηγίες ή βοήθεια.

Είμαι βέβαιος ότι για μια ακόμη φορά θα κάνουμε ότι πρέπει, για να σταθούμε με ευθύνη κι αποτελεσματικότητα στο πλευρό των τοπικών μας κοινωνιών, αναδεικνύοντας τη σημαντική συμβολή των Δήμων στην υλοποίηση πολιτικών αλληλεγγύης. »

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ