Συναντήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη για θέματα της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Ζητήματα της Περιφέρειας Κρήτης, που άπτονται τόσο του αρχαίου όσο και του σύγχρονου πολιτισμού συζητήθηκαν σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού τον Υφυπουργό  Ν. Γιατρομανωλάκη και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Γ. Διδασκάλου και Ε. Δουνδουλάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε η περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, για την στήριξη και την προαγωγή του Πολιτισμού, ο οποίος μαστίζεται από την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Ειδικότερα ο κ. Φασουλάκης ενημέρωσε τον Υφυπουργό Ν. Γιατρομανωλάκη για τα αποτελέσματα του προγράμματος στήριξης των τοπικών παραδοσιακών καλλιτεχνών, το οποίο συνδιοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης.

Με τον αρμόδιο Υφυπουργό προσδιορίστηκε, επίσης, το πλαίσιο για την κοινή διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο, αφενός, την στήριξη της καλλιτεχνικής παραγωγής και αφετέρου, την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής φυσιογνωμίας της Κρήτης, όσον αφορά τις στηριζόμενες από την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώσεις.

Με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, συζητήθηκαν τα ζητήματα της συντήρησης και της ανάδειξης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, εν' όψει άλλωστε της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, όπως προετοιμάζεται από την Περιφέρεια Κρήτης. Διευθετήθηκαν επιπλέον πολλά ζητήματα αναφορικά με τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας Κρήτης, για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε δεκάδες μνημεία και χώρους, σε ολόκληρη την Κρήτη.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε τέλος, στην επίσπευση των διαδικασιών σύνταξης των σχετικών φακέλων, για την ένταξη των Μινωικών Ανακτόρων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, ζήτημα που αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Κώστας Φασουλάκης συνάντησε και την Κρητικής καταγωγής, Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, την οποία συνεχάρη για τα νέα της καθήκοντα, μεταφέροντας της και τις θερμές ευχές του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ