Έφτασε η «Μήδεια» και στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Βρέχει σε αρκετές περιοχές του νησιού

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφτασε και στην Κρήτη καθώς σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού ξεκίνησε δυνατή βροχόπτωση.

Ωστόσο η θερμοκρασία είναι υψηλή εκτός από τις ορεινές περιοχές όπου παρουσίασε αισθητή πτώση.

Στο Ηράκλειο αργά το βράδυ κι ενώ έβρεχε η θερμοκρασία άγγιζε τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Ελλάδα με χιόνια ακόμα και σε παραλιακές περιοχές. Μετά τη Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική και, ήδη από νωρίς το μεσημέρι της κυριακής, χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στη Δροσιά, στον Διόνυσο και στον Αγιο Στέφανο, ενώ χιόνια πέφτουν και στη Μαλακάσα.

Από νωρίς το πρωί στα λευκά «ντύθηκαν» η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Λάρισα και ο Βόλος.

Η κορύφωση της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, ενώ μέχρι στιγμής τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης ενώ ενδέχεται να χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

«Για Δευτέρα και Τρίτη περιμένουμε πως θα έρθει η ψυχρή μάζα που θα φέρει βροχές στις βόρειες περιοχές της Κρήτης. Κατά τόπους θα είναι έντονες ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποια καταιγίδα.

Στα ορεινά θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις που το πρωί της Δευτέρας θα σημειωθούν σε υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων ωστόσο από το βράδυ φαίνεται να χαμηλώνουν υψόμετρο. Ενδεχομένως την Τρίτη να δούμε χιόνια, χιονονιφάδες ή χιονόνερο και στα πεδινά», επεσήμανε σχετικά ο κ. Λέκκας ενώ παράλληλα τόνισε πως θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκασίας.

«Αυτό το διήμερο θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τη Δευτέρα οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Από Τρίτη μάλιστα περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη πτώση στις θερμοκρασίες καθώς στις ορεινές θα πλησιάσουν τους 0 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, αρκετά ενισχυμένοι θα είναι αυτό το διήμερο και οι βοριάδες που θα έχουν ένταση 7 με 8 μποφόρ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Τετάρτη φαίνεται πως τα φαινόμενα θα υποχωρούν σταδιακά ενώ θα εξασθενίσουν και οι βοριάδες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ