Καλούνται να επιστρέψουν χρήματα οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

«Θύελλα» αντιδράσεων στις τάξεις των εργαζομένων – Οι περικοπές κυμαίνονται από 300 έως 2.800 ευρώ

«Θύελλα» αντιδράσεων στις τάξεις των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου προκαλούν οι δυσάρεστες εξελίξεις για την τσέπη τους, καθώς καλούνται να επιστρέψουν χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 45.000 ευρώ, θέμα που ανέδειξε η ΚΡΗΤΗ TV. 

Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Μαρίνος Παττακός, στη διάρκεια δεύτερου ελέγχου προέκυψε ότι η καταβολή της προσωπικής διαφοράς με βάση το νέο μισθολόγιο του 2011 δεν έπρεπε να καταβληθεί.

Για την προσωπική διαφορά δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι υποστηρίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, η οποία καλεί την δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε καμία περικοπή στους μισθούς των εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Όπως υποστηρίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου, οι περικοπές κυμαίνονται από 300 έως 2.800 ευρώ και είναι συνέχεια της απόφασης της πλειοψηφίας της διοίκησης του Οργανισμού που κατά παράβαση της νομοθεσίας υπογράφει με τους εργαζόμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ σύμβαση εργασίας για 11 μήνες και όχι για 12, όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων, πανελλαδικά.

61 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ