Μην ξεχαστείτε! Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Petite Perle 300×250

Πώς θα τα πληρώσετε

Λήγει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας 2021. Πώς μπορείτε να τα πληρώσετε, τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να καταθέσετε πινακίδες.

Εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021, στις 26 Φεβρουαρίου, μετά την παράταση που δόθηκε λόγω του κορονοϊού ενώ την ίδια ημέρα λήγει η προθεσία κατάθεσης των πινακίδων για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους.

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ καιοι φορολογούμενοι μπορούν να τα δουν με τον QR κωδικό, πληρώνοντας το ποσό μέσω mobile banking.

Τα τέλη μπορούν να εξοφληθούν επίσης με κωδικό RF μέσω web banking, ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εκτυπωθούν με ή χωρίς κωδικούς taxis.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR.

Tα πρόστιμα

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, τότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα.

Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

news247.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ