Έτοιμη η μελέτη της Ελευθερίου Βενιζέλου

Petite Perle 300×250

Τρεις κόμβους, ποδηλατόδρομο και διάζωμα προβλέπει η ανάπλαση μέχρι το ύψος Τζωράκη

Παραδόθηκε στον δήμο Μαλεβιζίου η πολυπόθητη μελέτη της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου από το ύψος του Lidl μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Μακεδονίας (συγκεκριμένα 150 μέτρα πιο πάνω), συνολικού μήκους 2, 735 μέτρων.

Σε προτεραιότητα μπαίνει το πρώτο της τμήμα μέχρι το ύψος του Τζωράκη και μαζί με την παράδοσή της ξεκινούν οι επαφές με τον ΑΔΜΗΕ για τη χρηματοδότηση του έργου, στο πλαίσιο της επίσημης συμφωνίας που έχει συνάψει ο Δήμος, ως ανταποδοτικό όφελος, για την προσαιγιάλωση στην "Κορακιά" του μεγάλου καλωδίου.

Υπενθυμίζεται ότι από το συνολικό ποσό των 46.000.000,00€ ευρώ που συμφωνήθηκε κατόπιν της σκληρής διαπραγμάτευσης του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, τα 35.000.000,00€ ευρώ αφορούν σε βελτιωτικές αλλαγές της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η οπτική ή άλλη όχληση και τα υπόλοιπα 11.000.000,00€ για έργα με αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Σε αυτή τη συμφωνία το πρώτο έργο είναι η ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η "Φωνή του Μαλεβιζίου", η πλήρως αναμορφωμένη μελέτη ανάπλασης, που καταρτίστηκε στην φιλοσοφία της χρήσης της από τον πληθυσμό και όχι από τα αυτοκίνητα, για τα 1,855 μέτρα από το ύψος του Lidl μέχρι και τον κόμβο Τζωράκη προβλέπει:
Την κατασκευή τριών κόμβων, ένας ύψος του Lidl, ένας στο ύψος της οδού Γεννηματά και φυσικά ο κόμβος στο ύψος του Τζωράκη, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή. Όσον αφορά στις διατομές, το φάρδος του δρόμου στο μικρότερο σημείο είναι στα 20 μέτρα και το μεγαλύτερο στα 26 μέτρα. Το ενδιάμεσο είναι 22 μέτρα.
Η κάθε κατέθυνση θα έχει 1,5 λωρίδα κυκλοφορίας. 3,5μ η κύρια οδός, και 2, 20 μέτρα η βοηθητική. Ενδιάμεσα των λωρίδων ανά κατεύθυνση θα γίνει διάζωμα πλάτους 1,5 μέτρου, το οποίο θα φυτευτεί. Επίσης προβλέπονται πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομος. Ο ποδηλατόδρομος σε αυτό το τμήμα, θα κατασκευαστεί από την μια λωρίδα κατεύθυνσης και συγκεκριμένα από την δεξιά πλευρά με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Γάζι.

Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 7,6 εκ. ευρώ. Μετά την κατάθεση της μελέτης στον ΑΔΜΗΕ από τον Δήμαρχο, αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις που θα ληφθούν για το πώς θα γίνει η εκτέλεση του έργου, αν δηλαδή ο φορέας θα είναι ο ΑΔΜΗΕ ή ο Δήμος, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της δημοπράτησης.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Φωνή του Μαλεβιζίου στις 12/02/2021

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ