Κορύφωση της κακοκαιρίας στο Ηράκλειο – Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Petite Perle 300×250

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Λότζια. Το … σήμα που έχει λάβει η υπηρεσία προειδοποιεί για κορύφωση του φαινομένου από το πρωί της Τετάρτης.

«Περιμένουμε το κύμα κακοκαιρίας να κορυφωθεί στο Ηράκλειο από το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις απογευματινές ώρες της αυριανής ημέρας. Η ετοιμότητα είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο επικεφαλής στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός.

Η «Μήδεια» αναμένεται να κάνει περαιτέρω αισθητή την παρουσία της στην Κρήτη τις επόμενες ώρες με σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές και με καταιγίδες στα πεδινά. Η πτώση της θερμοκρασίας έχει κινητοποιήσει τον μηχανισμό της αυτοδιοίκησης που εφιστά την προσοχή των πολιτών και συνιστά την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, ειδικά τις πρωινές ώρες όταν και αναμένεται παγετός.

«Η Πολιτική Προστασία του δήμου Ηρακλείου είναι έτοιμη να συνδράμει όπου χρειαστεί. Παρακολουθούμε το φαινόμενο σε συνεργασία με τη μετεωρολογική υπηρεσία, έχουμε προχωρήσει σε μέτρα πρόληψης ενώ έχουμε έτοιμο σχέδιο διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων αν προκύψουν», πρόσθεσε ο κ. Παττακός.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ