Κρήτη – Kακοκαιρία: Χιονόπτωση ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

Από αύριο (Τρίτη 16/2) το απόγευμα έως και το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να επηρεαστεί η ανατολική Κρήτη από το νέο κύμα της κακοκαιρίας, την αποκαλούμενη "Μήδεια" με χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο "Ράδιο Κρήτη" ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας ενώ ο ίδιος σημείωσε ότι στα δυτικά του νησιού τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες έως και αύριο.

Ο κ. Λέκκας μίλησε για "χιονόπτωσηακόμα και μέσα στο Ηράκλειο και για βροχοπτώσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας χωρίς, όπως φαίνεται ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα.

Τα φαινόμενα θα παραμείνουν έντονα μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης ενώ από το βράδυ της ίδιας μέρας θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Στα χαρακτηριστικά του καιρού, αυτό το διήμερο, και οι ισχυρές βροχές αλλά και οι βοριάδες που τοπικά φθάνουν τα 10 μποφόρ γι' αυτό και ακινητοποιήθηκαν τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης μέχρι νεωτέρας.

Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο, στα ορεινά κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, και στις αστικές περιοχές από 6-8 βαθμούς, όπως είπε, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα υπάρξει παγετός γι' αυτό και απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς.

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν.

Στα περιορισμένα, έως τώρα, προβλήματα, καταγράφηκαν το πρωί στην περιφερειακή οδό Ρέθυμνου -Χανίων, στη θέση Κάμπανος, λόγω διάβρωσης του οδοστρώματος, ενώ καθίζηση του οδοστρώματος σημειώθηκε και στον οικισμό του "Σταυρωμένου", στο ρεύμα κυκλοφορίας

Παράλληλα, έκλεισε το πρωί αλλά άνοιξε με τη βοήθεια εκχιονιστικών μηχανημάτων, ο επαρχιακός δρόμος προς Ομαλό καθώς και προς Ανατολικό Σέλινο στο ύψος της περιοχής Πέτρας Σελι, στα Χανιά.

Πηγή: ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ