Μητσοτάκης στο Bloomberg: Τον Απρίλιο θα είμαστε σαφώς καλύτερα

Petite Perle 300×250

Τι είπε ο πρωθυπουργός για το πρώτο τρίμηνο που «δεν ήταν τόσο καλό όσο περιμέναμε», τι δήλωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους και πώς εκτιμά ότι θα είναι η κατάσταση το καλοκαίρι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Πηγή: Eurokinissi

Συνέντευξη στο Bloomberg παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας την εκτίμηση ότι από τον Απρίλιο η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα είναι καλύτερη, αλλά και παραδεχόμενος ότι το α' τρίμηνο του 2021 θα είναι χειρότερο απ' ό,τι αναμενόταν για την οικονομία εξαιτίας του lockdown. 

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «δεν είχαμε ένα πρώτο τρίμηνο τόσο καλό όσο περιμέναμε, ωστόσο δεν έχουμε δει άνοδο της ανεργίας και ελπίζουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο», ενώ για την εκτίμησή του για το β' τρίμηνο του έτους στήριξε την αισιοδοξία του στο χτίσιμο ενός «τείχους» εμβολιασμού, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στην αλλαγή των εποχικών δεδομένων από την άνοιξη.

Ελπίδα για καλύτερο καλοκαίρι

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες στον χειρισμό της πανδημίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς τουρισμού, καθώς πέρυσι, όπως είπε, δεν είχαμε τόσα εργαλεία στα χέρια μας, όπως τα εμβόλια και τα τεστ.

Επίσης, μίλησε ξανά για την πρότασή του όσον αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα απλοποιήσουν αρκετά το ταξίδι όσων είναι εμβολιασμένοι, και εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή και στην ΕΕ να υπάρξει συμφωνία σε κάποια μορφή τέτοιων πιστοποιητικών. «Πολλά κράτη-μέλη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εξετάσουν αυτήν την ιδέα, ιδίως για τις καλοκαιρινές διακοπές», είπε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για τους εμβολιασμούς

Απαντώντας για το θέμα των εμβολιασμών στην ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι θερμός υποστηρικτής της θέσης ότι η Ένωση έπρεπε να πάρει τα εμβόλια και να τα διανείμει, ωστόσο «υπήρξαν θέματα στην εκτέλεση αυτού του πρότζεκτ. Μάθαμε το μάθημά μας και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει πρόωρα τα 3,3 δισ. ευρώ του δανείου της από το ΔΝΤ. «Θέλουμε να είμαστε συνεπείς με το σήμα μας στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ