Κακοκαιρία «Μήδεια»: Εκατοντάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για κοπές δένδρων στην Αττική

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Σχεδόν 1.500 κλήσεις έχει δεχθεί το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής από χθες Δευτέρα μέχρι σήμερα το απόγευμα κυρίως για απομάκρυνση δέντρων που έπεσαν από το βάρος του χιονιού.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι τις 18.30 σήμερα Τρίτη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 1.850 κλήσεις από όλη την Ελλάδα, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ειδικότερα για την Αττική, από εχθές Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι σήμερα το απόγευμα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 1.490 κλήσεις, και συγκεκριμένα:

  • 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
  • 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
  • 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση)
  • 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν

καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει ότι το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας.

«Με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

πηγή: www.in.gr

Related Articles