Παρέμβαση Σωκράτη Βαρδάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για την παραχώρηση και αξιοποίηση ακινήτων

Petite Perle 300×250

Παρέμβαση για το ζήτημα της παραχώρησης, συντήρησης αλλά και της αξιοποίησης των δημόσιων κτηρίων από τον Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου ΣωκράτηςΒαρδάκης.

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει αναζητήσει τρόπους για να παραχωρηθούν προς αξιοποίηση και χρήση των υπηρεσιών του κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο. Ανάμεσα στα κτίρια που έχουν ζητηθεί προς παραχώρηση και αξιοποίηση είναι το κτίριο του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην Πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια), το κτίριο που στεγαζόταν η Τροχαία στην οδό ΤαγματάρχουΤζουλάκη και το παλιό Ειρηνοδικείο Ηρακλείου στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι σε παλαιότερες συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον 3/2019, από τον ίδιο, τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό και την αρμόδιας Αντιδήμαρχο κας Στέλλα Αρχοντάκη, ο φάκελος παραχώρησης είχε σχεδόν ολοκληρωθείαπό το Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος σε απάντηση της επίκαιρης ερώτησής του κ. Βαρδάκη στις 14 Φεβρουαρίου 2020, τόνισε ότι εξετάζονται από την Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. προτάσεις αξιοποίησης, όπως η πρόταση που έχει κατατεθεί από το Δήμο Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με Συνεταιριστικές Οργανώσεις, καταφέραμε το 2018 να παραχωρηθούν το Ειρηνοδικείο Χερσονήσου στο Δήμο Χερσονήσου, το Ειρηνοδικείου Αγίου Νικολάου στο Δήμο Αγίου Νικολάου, το Ειρηνοδικείο Τζερμιάδου στο Δήμο Οροπεδίου, όλα τα κτίρια και αγροκτήματα του ΕΛΓΟ Δήμητρα που βρίσκονται στη Σητεία στο Δήμο Σητείας και οι αποθήκες και οιελαιοδεξαμενές που ανήκαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και βρίσκονται στην Ιεράπετρα, παραχωρήθηκαν στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας.

κ. Δήμαρχε και για εμάς αποτελεί μείζον ζήτημα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων κτιρίων, την ίδια ώρα που ο Δήμος Ηρακλείου μισθώνει ακίνητα για τη στέγαση των υπηρεσιών του, ενώ επιπλέον τα κτήρια αυτά αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για την υγεία των πολιτών και η ανησυχία έχει ενταθεί ιδιαίτερα μετά την τελευταία σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη χώρα μας.», ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Βαρδάκηςπροχώρησε σε εκ νέου κοινοβουλευτική παρέμβαση τον περασμένο Νοέμβριο, καλώντας τον Υπουργό να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αξιολόγηση των προτάσεων αξιοποίησης των ανωτέρω κτιρίων και αν έχει προχωρήσει σε εισήγηση προς την Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. και ποια είναι αυτή, ως προς την πρόταση του Δήμου Ηρακλείου.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο, προς την κατεύθυνση της παραχώρησης των συγκεκριμένων ακινήτων στο Δήμο Ηρακλείου, δεδομένου ότι σήμερα οι συνθήκες είναι ακόμα ευνοϊκότερες, τη στιγμή που υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος και συγκεκριμένη πρόταση από το Δήμο Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ