Πολλά τα προβλήματα στην Κρήτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Petite Perle 300×250

Πολλά είναι τα προβλήμτα που προκαλεί από χθες η Μήδεια στην Κρήτη. Οι πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές ορεινές δημιουργούν δυσκολίες στις μετακινήσεις. Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν δέσει τα πλοία στα λιμάνια ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με τα συνεργεία της ΔΕΗ να τρέχουν και να μη φτάνουν να αποκαταστήσουν βλάβες, υπό αυτές τις συνθήκες.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης, διαμορφώνεται ως εξής:

Έχουμε σήμερα διακοπή κυκλοφορίας στην Επ. Ο. Μαλίων – Οροπεδίου Λασιθίου από το Κράσί και άνω
και στην Επ. Ο. Νεάπολης – Οροπεδίου Λασιθίου, από τα Ζένια.

Επίσης προβλήματα έχουμε στην Π.Ε.Ο. Ρέθυμνου Χανίων, στην κοινότητα Αγ. Ανδρέα, στη θέση Κάμπανος, (διάβρωση οδοστρώματος) και εντός του οικισμού Σταυρωμένου στο Ρέθυμνο λόγω καθίζησης οδοστρώματος, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σταυρωμένο προς Ρέθυμνο.

Μέχρι χθες το βράδυ η εικόνα στους δρόμους είχε ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και
  • στην Δημοτική οδό Αρκαδίου – Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις Δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και στις οδούς που οδηγούν προς αυτόν.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Σε οτι αφορά την ηλεκτροδότηση, όπου τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Λασίθι, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης ενημερώνει πως υπάρχει διακοπή ρεύματος σε όλο το νότιο τμήμα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από Άγιο Κωνσταντίνο έως Κάτω Μετόχι.Έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.Το δίκτυο στο Μαρμακετων επιδιορθώθηκε στις 2:10 πμ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ