Στον πάγο η χώρα και η Κρήτη-Σφυροκοπά η "Μήδεια"

Petite Perle 300×250

Ο άκρως χειμωνιάτικος καιρός συνεχίζεται και σήμερα με έντονες χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και τα νότια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα μόνο αναμένεται βελτίωση του καιρού. Στα βόρεια θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, κυρίως στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

Ειδικότερα για την Κρήτη προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι στο νησί μας πνέουν βόρειοι 8 με 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ. Τέλος η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

(Η φωτογραφία είναι από τον Καμαριώτη χθες το βράδυ, πηγή Ασπασία Βεληβασάκη)


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ