Με «χρυσό» σκόρερ τον Μπουτσάκη, πήρε το ντέρμπι ο Εργοτέλης!
Σε ένα παιχνίδι όπου ο αέρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του αγώνα, ο Εργοτέλης με «χρυσό» σκόρερ τον Μπουτσάκη από το 6ο λεπτό της αναμέτρησης πανηγύρισε σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο απέναντι στον ΟΦΙ και μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στον ένα βαθμό.
Εξαιρετικός στο πρώτο μέρος ο Εργοτέλης, όπου και σημείωσε το γκολ αλλά είχε και κάποιες άλλες καλές στιγμές, ενώ ο ΟΦΙ στο δεύτερο μέρος που είχε υπέρ του τον αέρα, προσπάθησε να σκοράρει χωρίς επιτυχία και ο Εργοτέλη πήρε την Τρίτη του εκτός έδρας νίκη σε τέσσερις αγώνες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με περίπου 10 λεπτά καθυστέρηση λόγω του έντονου αέρα ο οποίος δεν βοηθούσε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Ο Εργοτέλης μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με σύμμαχο και τον…αέρα, έκλεισε από νωρίς τον ΟΦΙ στα αμυντικά του καρέ. Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν στον 4΄ όταν ο Κωστανάσιος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή από τη μικρή περιοχή, ωστόσο στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Μπουτσάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στον Εργοτέλη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και ο αέρας δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των παικτών του ΟΦΙ να βγουν σε κάποια αντεπίθεση. Στο 21ο λεπτό ωστόσο στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ο Κούστα μετά από πάσα του Γκίνη βρέθηκε απέναντι από την εστία του Κωστανάσιου, το πλασέ του ωστόσο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι και το 0-1 παρέμεινε.
Στο 34΄ ήταν σειρά του Εργοτέλη να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από μία εκτέλεση φάουλ του Σερβιλάκη και μία κεφαλιά μέσα στην περιοχή ο Αμπντουλάχι βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή, το πλασέ του ωστόσο ήταν…απογοητευτικό και η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης και μετά το κόρνερ του Σερβιλάκη ο Αμπντουλάχι και πάλι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των αμυντικών να διώξουν έπιασε ένα αδύναμο βολέ μέσα από την περιοχή με τον Αθανασόπουλο να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε και πάλι στην ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, όταν ο Μπουτσάκης έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε δύο αντιπάλους και πλάσαρε πέφτοντας με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια με αποτέλεσμα το 0-1 να παραμείνει μέχρι και το σφύριγμα του διαιτητή για την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Ο ΟΦΙ έχοντας και τον αέρα υπέρ του αυτή τη φορά ήταν εκείνος που βρισκόταν μονίμως μπροστά από την αντίπαλη εστία. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Τίμου Καβακά ήρθε στο 54ο λεπτό όταν ο Μπαράτα έφυγε στην κόντρα βρέθηκε μόνος από τα αριστερά στην περιοχή ωστόσο το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Κατσιμήτρος.
Οι γηπεδούχοι με μεγάλο σύμμαχο τους τον αέρα σε αυτό το δεύτερο μέρος είχαν την κατοχή της μπάλας, με τον Εργοτέλη να αμύνεται και να προσπαθεί να απειλήσει με κάποια αντεπίθεση χωρίς ωστόσο μεγάλη επιτυχία. Στο 66΄ ο Μανουσάκης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή ωστόσο το σουτ που επιχείρησε δεν είχε αρκετή δύναμη και ο Αθανασόπουλος μπλόκαρε εύκολα. Η ομάδα της Ιεράπετρας απειλούσε κυρίως από κάποια στημένα ωστόσο δεν κατάφερνε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.
Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε μέχρι και τα τελευταία λεπτά με τον ΟΦΙ να απειλεί στο 85΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χιτζίδη η μπάλα ωστόσο δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κατσιμήτρου.
Έτσι παρά τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων το πολυπόθητο τέρμα δεν ήρθε και ο Εργοτέλης κατάφερε να πανηγυρίσει ένα ακόμη σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο με το οποίο βρέθηκε μόλις στο -1 από τον πρωτοπόρο Ιωνικό σε ισοβαθμία με τον Λεβαδειακό στους 16 βαθμούς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΙ (Τίμος Καββακάς): Αθανασόπουλος, Πριόνας(55΄ Ντάλα Κόστα), Χιντζίδης, Σμίλτος, Μασουέρο, Λεμονής, Τεγούσης(55΄ Κόντσι), Βογιατζής, Γκίνη, Μπαράτα(82΄ Χατζηπιρπιρίδης), Κούστα
Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Νέραλ, Σερβιλάκης(55΄ Ποζατζίδης), Τσέλιος, Μπουτσάκης(55΄ Κόλα), Άππι, Μανουσάκης, Κωστανάσιος, Πατρινός(79΄ Κόνραντ)
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

