Στη Βουλή υπόμνημα του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Κατ.Κρατ. Αλικαρνασσού

Petite Perle 300×250

Κοινή αναφορά των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουλή και προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη υπόμνημα θέσεων του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Κατ.Κρατ. Αλικαρνασσού στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά τα ζητήματα της σημερινής κατάστασης του καταστήματος κράτησης Αλικαρνασσού και τονίζεται η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής του.

Στο υπόμνημα γίνεται ειδική μνεία στις ιδιαιτερότητες του καταστήματος κράτησης της Αλικαρνασσού αφού «λόγω των υπηρεσιών που διαθέτει η πόλη του Ηρακλείου (Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ιατροδικαστικές υπηρεσίες, κεντρική υπηρεσία ασύλου περιφέρειας Κρήτης, Εφετείο Ανατολικής Κρήτης),το Τ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α. καλείται να διαχειρίζεται κρατουμένους που ανήκουν στα καταστήματα κράτησης Χανίων και Νεάπολης».

Χαρακτηριστική είναι η σημείωση του σωματείου ότι «είναι σημαντική η αύξηση των περιπτώσεων κατά τις οποίες ασθενείς κρατούμενοι των καταστημάτων κράτησης Χανίων και Νεάπολης Λασιθίου, νοσηλεύονται και φρουρούνται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, από προσωπικό της φρουράς μας, εξαιτίας της έλλειψης ειδικοτήτων ή κλινικών στα Νοσοκομεία των νομών που (τα ανωτέρω καταστήματα κράτησης) υπάγονται».

Στο υπόμνημα επίσης γίνεται γνωστό ότι από αρχές Μαρτίου, η αίθουσα στην οποία γίνονταν οι συνεδριάσεις του εφετείου έχει μεταφερθεί σε διαφορετικό κτίριο και μακριά από το χώρο των κρατητηρίων. Τα παραπάνω κρατητήρια είχαν κατασκευαστεί για τη φύλαξη των κρατουμένων και βρίσκονταν πλησίον στην αίθουσα συνεδριάσεων και στο κτίριο στο οποίο λειτουργεί από 1η Μαρτίου η  παραπάνω αίθουσα, δεν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία κρατητηρίων, έπειτα από αυτοψία που έγινε από τον Διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς και μέλη του Σωματείου εξωτερικών φρουρών Αλικαρνασσού,  παρουσία των Εισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών.

Οι 3 βουλευτές ζητούν απαντήσεις και τις ενέργειες των αρμόδιων Υπουργών, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ