TUI: Πρώτη επιλογή για τους Γερμανούς η Κρήτη το καλοκαίρι του 2021

Petite Perle 300×250

Τρεις ελληνικοί προορισμοί στο τοπ 5 

Τρεις ελληνικοί προορισμοί στο τοπ 5 του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Ευρώπης – Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Μαγιόρκα έχασε φέτος την πρωτιά

Για πρώτη φορά η Κρήτη σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Γερμανών μεταξύ των προορισμών της TUI για τη δύσκολη θερινή σεζόν του 2021.

Αυτό προκύπτει με βάση τις πρώτες τάσεις από αναζητήσεις και κρατήσεις που παρατηρούν οι επιτελείς του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Ευρώπης ως προς τα μηνύματα από την πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, όπως είναι η Γερμανία με τα 4 εκατ. τουριστών σε ετήσια βάση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, στο τοπ 5 με τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της TUI Γερμανίας για το καλοκαίρι του 2021 βρίσκονται τρία ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα η Κρήτη, η Ρόδος και η Κώς.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Μαγιόρκα έχασε φέτος την πρωτιά ως ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Γερμανούς, ενώ την πεντάδα στη θέση νούμερο 5 συμπληρώνουν τα τουρκικά παράλια.

«Η Ελλάδα ξεκινά τη νέα σεζόν με την ''ουρά'' του περασμένου καλοκαιριού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Marek Andryszak, διευθύνων σύμβουλος της TUI Deutschland, αποδίδοντας την ελληνική πρωτιά για τη σεζόν του 2020 στους χαμηλότερους αριθμούς κρουσμάτων, την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και το ευρύ φάσμα επιλογών για τους ταξιδιώτες.

«Η επιθυμία για ταξίδια φέτος, αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, είναι μεγάλη και όλο και περισσότεροι Γερμανοί ασχολούνται με τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, αυξάνεται και η εμπιστοσύνη του κοινού ότι τα ταξίδια θα είναι και πάλι σύντομα εφικτά», συμπλήρωσε.

Η Ισπανία παραμένει από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς κι εκτός από τη Μαγιόρκα, προορισμοί όπως οι ΦουερτεβεντούραΓκραν Κανάρια και Τενερίφη επίσης βρίσκονται στο τοπ 10 με βάση τις αναζητήσεις και τις κρατήσεις.

Σε σχέση με τις τάσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως τις καταγράφει η TUI, ενώ στο παρελθόν η σχέση ποιότητας – τιμής ήταν το πιο σημαντικό κριτήριο κατά τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, τώρα η ευελιξία έρχεται πρώτη λόγω ακριβώς της πανδημίας. «Πάνω από τα δύο τρίτα όλων των νέων κρατήσεων είναι επί του παρόντος ευέλικτες κρατήσεις», επεσήμανε ο κ. Andryszak. «Οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να ακυρώσουν δωρεάν έως και 14 ημέρες πριν την άφιξη, με επιστροφή χρημάτων».

Πηγή: newmoney.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ