Voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές: Νέα καθυστέρηση για τα tablet και τα laptop

Petite Perle 300×250

Νέα καθυστέρηση για τα Voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές, αφού όπως φαίνεται οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν στα χέρια τους laptop και tablet τον Φεβρουάριο, αλλά πάμε για τον Μάρτιο.

Οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των Voucher 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές είναι μεγάλες, καθώς ακόμη δεν υπάρχει ημερομηνία για την παλτφόρμα. 

Πλέον φαίνεται ότι τέλη Φεβρουαρίου ή ακόμα και αρχές Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούννα προχωρήσουν στην απόκτηση voucher των 200 ευρώ για την τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα. Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές,

  • είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή
  • να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ' αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Η είδηση για τη διάθεση βοηθήματος ώστε να ενισχυθεί ο ψηφιακός εξοπλισμός μαθητών και φοιτητών ανακοινώθηκε πρώτη φορά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Τα σχολεία άνοιξαν, έκλεισαν πάλι, αλλά τα voucher δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ