Έτοιμη η λίστα των επιχειρήσεων που θα ενισχυθούν από την Περιφέρεια Κρήτης

Αύριο Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα ανακοινωθεί η λίστα των περίπου 2.500 επιχειρήσεων της Κρήτης, οι οποίες θα ενισχυθούν με το πακέτο των 60 εκατ. ευρώ, που διαθέτει η Περιφέρεια Κρήτης μέσα από το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης.

Tην επιχορήγηση θα λάβουν όσες επιχειρήσεις συγκέντρωσαν βαθμολογία από 68 μόρια και πάνω.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Αντώνης Παπαδεράκης, υπογράμμισε ότι "μέσα στον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί με την εκταμίευση των χρημάτων, μία μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης, να στηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης".

Η μέση ενίσχυση είναι 25.000 ευρώ με "οροφή" τις 40.000 ευρώ και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι του τουριστικού τομέα.

Από τις 11.500 επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση για ενίσχυση θα χρηματοδοτηθούν μόλις 2.500, καθώς μόνο για τόσες επαρκεί το πακέτο των 60 εκατ. ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια.

"Για όλες τις αιτήσεις που δεχθήκαμε θα έπρεπε να διαθέσουμε κονδύλι της τάξης των 280 εκατ. ευρώ, κάτι που δε μπορεί να γίνει", είπε ο κ. Παπαδεράκης, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων για στήριξη, εξαιτίας της πανδημίας.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου "πακέτου" ενίσχυσης για πιο μικρές επιχειρήσεις, από 0 έως 9 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι τα 60 εκατ. ευρώ με τα οποία θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις είναι χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ