Κ. Συνολάκης: Χρειάζεται ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο – Λύση η υπογειοποίηση των καλωδίων

Petite Perle 300×250

Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες γιατί υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν πόροι τους οποίους διαχειρίζονται διάφοροι φορείς, ωστόσο στο τέλος της ημέρας κανένας δεν είναι υπεύθυνος για την καταστροφή, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφακα ο ακαδημαϊκός και καθηγητής φυσικών καταστροφών, Κώστας Συνολάκης, με αφορμή τις συνέπειες στην Αττική από τη «Μήδεια».

Ο κ. Συνολάκης επεσήμανε την ανάγκη ώστε να υπάρξει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο με αρμοδιότητες και ευθύνες, που θα ορίζει ποιος είναι υπεύθυνος και για ποιο έργο, να ξέρει δηλαδή κάθε υπηρεσία και κάθε οργανισμός ποιο κομμάτι του ανήκει.

«Σήμερα ο προγραμματισμός λείπει», δήλωσε ο καθηγητής και σίγουρα «καλύτερη είναι η πρόληψη, παρά να έρχεται αργότερα το κράτος και να πληρώνει τα σπασμένα», συμπλήρωσε. Το κόστος μετά για την οικονομία είναι 10 φόρες μεγαλύτερο. Γι' αυτό και ο κ. Συνολάκης εστίασε στην υπογειοποιήση των καλωδίων, «πρέπει να θάψουμε τα καλώδια, δεν είναι μόνο οι καταστροφές από την κακοκαιρία, είναι και φωτιές», είπε χαρακτηριστικά. Θα πρέπει στα καινούργια σπίτια η σύνδεση να γίνεται υπόγεια υπογράμμισε ο ακαδημαϊκός.

Πηγή: ert.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ