Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Παναθηναϊκό και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Petite Perle 300×250

O ΠΑΣ Γιάννινα… πέταγε, έκανε ό,τι ήθελε τον κακό Παναθηναϊκό και με το 2-1 απέκτησε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο!

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Μακέντα, οι Γιαννιώτες το γύρισαν με Παμλίδη, Κάργα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στην πρώτη επίθεσή του, μόλις στα 65 δευτερόλεπτα! Ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε γρήγορα τους «πράσινους» μπροστά, έδωσε στον Χατζηθεοδωρίδη που σέντραρε χαμηλά, ο Κάργας έδιωξε ασταθώς κι ο Βιγιαφάνιες «σέρβιρε» με το κεφάλι προς τον Μακέντα που δεν αστόχησε από κοντά κάνοντας το 1-0.

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες των Ιωαννίνων ανέβαζαν «στροφές» κι έφτασαν εντέλει στην ισοφάριση στο 21'. Ο Λέο έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Παμλίδη, ο οποίος έκανε ατομική ενέργεια, δεν έδωσε ξανά στο Λέο, αλλά έπιασε ένα θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 67' η πίεση και η υπεροχή του ΠΑΣ ανταμείφθηκε, όταν από κόρνερ του Καρτάλη, ο Κάργας σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και με καρφωτή, «σκαστή» κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 2-1.

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Λιάσος – Χατζηθεοδωρίδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α. Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (76' Λιάσος), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Λέο Μπατίστ (82' Μιλιντσεάνου), Παμλίδης (89' Νάουμετς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (83' Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (71' Αθανασακόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (70' Ενγκμπακοτό), Αϊτόρ (80' Καμπετσής), Μακέντα (70' Καρλίτος).

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν ως εξής:

ΑΕΚ-Βόλος 4-2

ΠΑΟΚ-Λαμία 5-2

Ολυμπιακός-Άρης 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 2-1

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ