Στην Αθήνα ο Ανδρέας Στρατάκης για επαφές σε Υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ

Petite Perle 300×250

Έδωσε απαντήσεις ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ για ενιαία ενίσχυση και λοιπές πληρωμές – Πότε ξεκινούν!

Σειρά επαφών είχαν σήμερα εκπρόσωποι των αγροτών από την Κρήτη με στόχο να τεθούν όλα τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Οι επισκέψεις τους περιελάμβαναν συναντήσεις τοσο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

Η αντιπροσωπεία των αγροτών, συνοδεία του συμβουλου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Στρατάκη και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΣΟΣ Γιώργου Ξυλούρη, συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Φάνη Παππά.

Εκεί τέθηκε το ζήτημα των πληρωμών που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, με πρώτη από όλες την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Ενώ έγινε αναφορά και για όλες τις πληρωμές που εκκρεμούν, όπως οι συνδεδεμένες, η εξισωτική κ.α.

Ο κ. Μιχάλης Καμπιτάκης, αντιπρόεδρος της Αγροτοδιατροφικης Κρήτης και μέλος της ΚΣΟΣ, χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική, μιας και η συζήτηση κινήθηκε σε ουσιαστικά πλαίσια.

Οπως είπε ο κρητικός αγροτοσυνδικαλιστής, ο κ. Παππάς σταθηκε στο θέμα των πληρωμών τονίζοντας πως ήταν αρνητική ως επίπτωση η καθυστερηση που υπηρξε μεχρι τηνπροσωρινή επιλυση του θέματος του τεχνικού συμβουλου στον Οργανισμό (η οποια ευελπιστούμε να γίνει και οριστική μαζί με την επιλυση και του θεματος του συντονιστή του ΟΣΔΕ).

Πλέον όμως, μετά απο την υπερνίκηση αυτού του εμποδίου, οι διαδικασίες «τρέχουν» και από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε πληρωμές!

«Είχαμε ένα μπλοκάρισμα στο σύστημα περίπου ένα μήνα και κατά συνέπεια όλα πήγαν πίσω. Καθυστέρησε λοιπόν η αποπληρωμή της ενιαίας ενισχυσης (του υπολοιπου της), οι συνδεδεμένες, η εξισωτική κα και προσπαθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ να αρχίσουν ακόμη και από την ερχόμενη εβδομάδα να πληρώνουν», σημείωσε ο κ. Καμπιτάκης.

(Συνάντηση Φάνη Παππα, Ανδρέα Στρατακη, Μιχάλη Καμπιτάκη και Γιώργου Ξυλούρη)

Ο κ. Παππάς είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων, πως στα πλαίσια των πληρωμών  αναμένεται να δοθεί και το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης, για την οποία το newshub.gr έχει επισημάνει πως πιθανόν να γίνει αρχές Απρίλη!

Στο Υπουργείο

Στα πλαίσια των επαφών η αντιπροσωπεία των αγροτών επισκέφθηκε και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό. Εκεί τέθηκαν επί τάπητος  μια σειρά από θέματα που είχαν να κανουν με το μέλλον του αγροτικού τομέα, τη στήριξη του, το συνεταιριστικό κομμάτι και το σχεδιασμό που υπαρχει για όλους τους κλάδους του πρωτογενούς τομέα.

Παράλληλα έγινε αναλυτικη συζήτηση και για τη νεα ΚΑΠ, ένα θέμα που «καίει» το συνολο του αγροτικού τομέα

(Με τον κ. Λιβανό)

newshub.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ