Μανώλης Λουμπούνης : Γίνονται γιορτές και μνημόσυνα σαν να μην υπάρχει πανδημία

Petite Perle 300×250

Η μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται πως οδήγησε στην αύξηση της διασποράς και της λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων εντάσσοντας τον δήμο Ηρακλείου στην «κόκκινη» ζώνη.

Για γιορτές, μνημόσυνα και γενικότερα εκδηλώσεις στις οποίες παρατηρείται συνωστισμός χωρίς να τηρούνται μέτρα, έκανε λόγο ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Λουμπούνης.

«Κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως γιορτές, κηδείες και μνημόσυνα, συνεχίζουν και πραγματοποιούνται σαν να μην υφίστανται τα μέτρα. Το γεγονός αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο κ.Λουμπούνης.

Σχολίασε μάλιστα με δεικτικό τρόπο το γεγονός ότι στην «κόκκινη» ζώνη εντάσσεται μόνο ο δήμος Ηρακλείου και όχι το σύνολο της περιφερειακής ενότητας.

«Η απόφαση φαίνεται ακατανόητη για το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει το σύνολο της περιφερειακής ενότητας του Ηρακλείου αλλά αποκλειστικά τον δήμο. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα αστικά κέντρα έχουν περισσότερες πιθανότητες διασποράς. Για αυτό και απαιτούνται επιθετικές κινήσεις για τον περιορισμό της διασποράς», πρόσθεσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Αναφέρθηκε μάλιστα στα χρήσιμα συμπεράσματα που προκύπτουν από την εξέταση των αστικών λυμάτων αλλά και στην πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων στο Ηράκλειο τις επόμενες ημέρες.

«Η εξέταση δειγμάτων από λύματα είναι ένας σημαντικός προληπτικός δείκτης. Προφανώς στην Επιτροπή έχουν στοιχεία που συνηγορούν στην ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων στον δήμο Ηρακλείου», σημείωσε ο κ. Λουμπούνης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ