Αρχαιολογία και πανδημία καθυστερούν το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου

Petite Perle 300×250

Έξι μήνες πίσω πάνε οι εργασίες στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελίου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη. Αιτία των καθυστερήσεων: από τη μία η αρχαιολογική υπηρεσία και οι έρευνες που καθυστερούν και από την άλλη η γενικότερη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, ακόμα δεν έχει προχωρήσει η μελέτη που έχει ζητήσει ο Δήμος Μινώα, για την αντιπλημμυρική προστασία όλης της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο και δεν έχει ανατεθεί, κάτι που αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας εξακολουθεί να ζητά την εκπροσώπηση του δήμου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, ώστε μην λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του δήμου.

Ακόμα 80 εκατ. για το νέο διεθνές αεροδρόμιο

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, δεσμεύτηκαν ακόμα 80 εκατ. ευρώ που αφορούν την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου στο μεγάλο έργο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, η οποία και ολοκληρώνεται. Η καταβολή των πρώτων 100 εκατ. ευρώ είχε δεσμευτεί τον περασμένο Οκτώβριο και καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης από τη συνολική επένδυση που αγγίζει το μισό δισ. ευρώ, το ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να καταβάλει το σύνολο της συμβολής του, δηλαδή 180 εκατ. ευρώ, 180 ημέρες μετά την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης που είναι η 8η Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή τον περασμένο Αύγουστο.

Οι ίδιες διατάξεις προβλέπουν πως με έγγραφο του το υπουργείο ΥΠΟΜΕ, δύναται να καταβάλλει το σύνολο του ποσού μέχρι και 360 ημέρες (ένα έτος) από την έναρξη της παραχώρησης, το οποίο και έπραξε στις αρχές Ιουνίου (αρ.πρωτ.1871/2.6.20).

creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ