Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» ο δήμος Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν

Στην «κόκκινη» ζώνη περνάει από σήμερα το πρωί και μέχρι τις 1 Μαρτίου το Ηράκλειο, με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο λόγος της απόφασης αυτής, οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως στην ενδοχώρα, γεγονός που απεικονίζεται και στα ενεργά κρούσματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή το Ηράκλειο έχει 72 ενεργά κρούσματα, ενώ στις 9 του μήνα είχε 54. 

Τα μέτρα που ισχύουν στο «κόκκινο» επίπεδο:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί,
  • τηλεκπαίδευση για τα λύκεια,
  • πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα,
  • λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Παραμένει στο «κόκκινο» η Π.Ε. Ρεθύμνου

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, παραμένει στο «κόκκινο», δηλαδή στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Από την πλευρά της, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αναφέρθηκε στην αύξηση διασποράς που παρατηρείται στο Ρέθυμνο, συστήνοντας όχι εφησυχασμό, αλλά αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, με σωστή χρήση της μάσκας,  τόσο στους εργασιακούς χώρους, όσο και στον «κλοιό» της οικογενείας.

Βγαίνει από το «κόκκινο» ο δήμος Αγίου Νικολάου

Στην «πορτοκαλί» ζώνη περνάει από σήμερα ο Άγιος Νικόλαος, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς, η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών παρουσίασε αισθητή βελτίωση.

Πιο συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα του δήμου ανέρχονται σε 17, ενώ στην κορύφωση τους έφθασαν μέχρι και τα 83.

Πηγή: creta24.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ