Έπεσαν οι πρώτες… καμπάνες σε καταστήματα που ήταν ανοιχτά μετά τις 6

Petite Perle 300×250

Πρόστιμο και σε ιδιοκτήτη σπιτιού που έκανε κορώνο-πάρτι

Στο… κόκκινο βρίσκεται από χθες ο δήμος Ηρακλείου με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινωνία.

Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι επιχειρήσεις τροφίμων να κλείνουν στις 6 το απόγευμα.

Δύο καταστήματα όμως δεν τήρησαν τα μέτρα με τους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία στο Ηράκλειο να τα εντοπίζουν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, στο ένα κατάστημα βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και στο δεύτερο πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ! Μάλιστα, και στα δύο μπήκε… λουκέτο για 15 ημέρες.

Έκανε «κορώνο – πάρτι» και το… πλήρωσε ακριβά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μαζεύονται σε σπίτια κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων εξαιτίας πανδημίας και κάνουν τα λεγόμενα «κορώνα-πάρτι».

Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό παράδειγμα ενός Χανιώτη που παρά τα μέτρα κάλεσε στο σπίτι του 11 άτομα προκειμένου να το… γλεντήσουν.

Η κίνησή του ωστόσο έγινε αντιληπτή από τις αρχές που προχώρησαν σε έλεγχο και του βεβαίωσαν πρόστιμο 3.000 ευρώ ενώ στους 11 παρευρισκόμενος βεβαιώθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση ύψους 300 ευρώ στον κάθε έναν.

89 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπης μετακίνησης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρχών για μη χρήση μάσκας και άσκοπης μετακίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρες εντοπίστηκαν 89 παραβάτες με τους 14 να μην φορούν μάσκα και τους 75 να μην έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Για μη χρήση μάσκας: 6 πρόστιμα στο Ηράκλειο, 3 στα Χανία, 2 στο Λασίθι, 2 στο Ρέθυμνο και 1 στον ΒΟΑΚ.

Για άσκοπη μετακίνηση: 42 πρόστιμα στο Ηράκλειο, 13 στο Ρέθυμνο 9 στο Λασίθι, 8 στα Χανιά και 3 στον ΒΟΑΚ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ