Με χειροπέδες ο Λιγνάδης στην Ευελπίδων – Στην ανακρίτρια κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή (pics)

Petite Perle 300×250

Ο Δημήτρης Λιγνάδης λίγο πριν τις 10,00 το πρωί οδηγήθηκε με χειροπέδες στο γραφείο της 19ης ανακρίτριας στην Ευελπίδων προκειμένου να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Στην Ευελπίδων με χειροπέδες μετήχθη πριν από λίγο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου – Αναμένεται να ζητήσει (και να λάβει) προθεσμία για να λάβει γνώση των κατηγοριών σε βάρος του και να απολογηθεί

Εξηγήσεις για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή δίνει αυτή την ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για τη ζοφερή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα δυο άνδρες. Ο Λιγνάδης μετήχθη στην Ευελπίδων από τη ΓΑΔΑ, φορώντας χειροπέδες. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αφού πρώτα έλαβαν καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες που έδεσαν τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας για να προετοιμάσει την απολογία του. Λίγο μετά τη σύλληψη του κ. Λιγνάδη, ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας ανάφερε πως ο εντολέας του «αρνείται όλες τις κατηγορίες». Όπως είπε, «ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής», ο οποίος έθεσε εαυτόν αμέσως στη διάθεση των αρχών. «Όταν εκδόθηκε το ένταλμα παρουσιαστήκαμε αμέσως», ανέφερε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, προσθέτοντας ότι εξ αρχής ο εντολέας του «έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει».
 

Σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και αμέσως εξέδωσε ένταλμα έχοντας εξετάσει κάτω από συνθήκες μυστικότητας μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τα καταγγελλόμενα σε βάρος του σκηνοθέτη, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος του στη εισαγγελία.

Η «περίπτωση Λιγνάδη» μπήκε στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας έπειτα από δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος του από δυο ενήλικoυς σήμερα άνδρες, οι οποίοι τον κατήγγειλαν για βιασμό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ