Ώρα μηδέν για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής

Petite Perle 300×250

Πολλές οι εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν

Τελικά σε αυτή τη χώρα η προχειρότητα ζει και βασιλεύει και τις ημέρες του κορωνοιού και αναφέρομαι στην απόφαση να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στη Γ΄ Εθνική ποδοσφαίρου. Το πρόβλημα δεν είναι να ξεκινήσουν απλά οι προπονήσεις αλλά ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που θα γνωρίζουν εξ αρχής οι ομάδες για να δουν αν μπορούν να το ακολουθήσουν αφού τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πάρα πολλά.

Θα θυμάστε ότι όταν επιβλήθηκε το λοκντάουν και διακόπηκε το πρωτάθλημα σε τηλεδιάσκεψη των προέδρων των ομάδων του κρητικού ομίλου αποφασίστηκε μία δέσμη αιτημάτων προς την επίσημη πολιτεία για την επανεκκίνηση όταν θα το επέτρεπαν οι συνθήκες. Τότε βέβαια κανείς δεν περίμενε ότι η καραντίνα θα κρατούσε τόσο μεγάλο διάστημα και επί της ουσίας κατά τη γνώμη μας καθιστά πολύ δύσκολη εξίσωση έως αδύνατη την ιδέα της επανέναρξης των αγώνων.

Μιλώντας με προέδρους ομάδων είναι ξεκάθαρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί με τις υπάρχουσες συνθήκες να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι το οικονομικό αφού ο προγραμματισμός έχει πάει περίπατο και επίσης είναι δύσκολο να μαζευτούν οι ποδοσφαιριστές που έχουν φύγει για τις ιδιαίτερές πατρίδες τους.

Ακόμη και αν το κράτος αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων των ομάδων (έξοδα διαιτησίας, τεστ ) θα πρέπει να βρεθεί και μία λειτουργική λύση στο οικονομικό ανάμεσα στις διοικήσεις και τους ποδοσφαιριστές. Εκεί κατά τη γνώμη μας είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α.Ο Δαμάστας εάν αποφασιστεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το πιο πιθανό είναι να μη συμμετέχει. ενώ και από την πλευρά του Αλμυρού αναμένουν τις λεπτομέρειες για την επανέναρξη κι επιθυμούν να γνωρίζουν από την αρχή το ακριβές χρονοδιάγραμμα με τις υποχρεώσεις που θα επωμιστούν.

Πάντως μαθαίνουμε ότι πολλά σωματεία έχουν γνωστοποιήσει στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη την πρόθεση τους για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος αφού οι συνθήκες πλέον είναι απαγορευτικές για την ολοκλήρωση του.

Το πιο σωστό είναι η ΕΠΟ σαν διοργανώτρια αρχή σε συνεργασία με την επίσημή πολιτεία και τις ομάδες άμεσα να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι για να λήξει το μαρτύριο της σταγόνας για σωματεία και ποδοσφαιριστές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ