Βρετανία: 17,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου

Petite Perle 300×250

Περισσότεροι από 17,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στη Βρετανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Κυριακή, καθώς μειώνεται ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι άλλοι 215 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωσή τους με Covid-19, λιγότεροι από τους 445 θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες, Σάββατο, παρότι μπορεί να παρατηρείται μια διαφοροποίηση των αριθμών το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά 120.580 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Βρετανία από τον ιό. Οι θάνατοι που καταγράφονται κατά μέσο όρο τις τελευταίες 7 ημέρες μειώθηκαν κατά 27%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 9.834 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο, λιγότερα από 10.406 που ανακοινώθηκαν χθες, Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε, εν τω μεταξύ, ότι όλοι οι ενήλικες θα λάβουν μια πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19 έως τα τέλη Ιουλίου, επιταχύνοντας το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Έως σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση είχε ορίσει ως στόχο να εμβολιάσει τον ενήλικο πληθυσμό έως τον Σεπτέμβριο. Η Βρετανία είναι μία από τις πρώτες χώρες της Δύσης που ξεκίνησαν την εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών το Δεκέμβριο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ