Χάρης Μαμουλάκης: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στη συρρίκνωση της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος»

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Καμία δέσμευση για την περιβαλλοντική προστασία της χώρας

Συζητήθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα 22/2, η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, με θέμα τους σοβαρούς κινδύνους που απορρέουν από τη συρρίκνωση της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, χωρίς να υπάρξει κάποια δέσμευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά της Κυβέρνησης.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στη συρρίκνωση της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση, στην αντιπολίτευση» δήλωσε ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Δεν απαντά στα ερωτήματα που θέτουμε, υπεκφεύγει διαρκώς, δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση, κωφεύει στις εκκλήσεις των θεσμικών φορέων που ζητάνε αναβάθμιση της υπηρεσίας, αδιαφορεί για την περιβαλλοντική θωράκιση της χώρας. Αυτή η τακτική, οδηγεί σε αδιέξοδο και θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις.».

Στην τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης, επεσήμανε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα χωροταξικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικής προστασίας της χώρας είναι η αδυναμία του συστήματος περιβαλλοντικών ελέγχων, η περιορισμένη αυτονομία της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, καθώς και η έλλειψη πόρων και θεσμικής ισχύος που διαθέτει, σε σχέση με το αντικείμενό της. Προβλήματα που η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αντιμετωπίσει τόσο με την ενίσχυσή της με ανθρώπινο δυναμικό, όσο και με τη διοικητική της αναβάθμιση. Σήμερα όμως, η Κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της υπηρεσίας, κάτι που αποδεικνύεται – μεταξύ άλλων – από τον νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα», την τροποποίηση του Νόμου 4014/2011, καθώς και του πρόσφατου νόμου για την Χωροταξική και Πολεοδομική Νομοθεσία.​

Related Articles