Διαδικτυακά με την Τέχνη Μάρτιος γεμάτος εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Το αναλυτικό πρόγραμμα των LiveStreamingμεταδόσεων από το διαδικτυακό κανάλι του ΠΣΚΗ

Χορός, τραγούδι, ειδικά αφιερώματα, Έλληνες δημιουργοί αλλά και μουσική δωματίου, συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό παζλ εκδηλώσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, μέσα από τις LiveStreaming μεταδόσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου!

Από την σκηνή «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ θα περάσει μια πλειάδα εξαίρετων καλλιτεχνών, οι οποίοι, με τις ερμηνείες τους, είναι βέβαιο ότι θα ταξιδέψουν το κοινό που θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μέσα από την επίσημη σελίδα ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Μαρτίου 2021

Σάββατο 6 Μαρτίου, ώρα 21:00: ΤANGO EMOTION

Κύκλος | Χορός

H παράσταση TangoEmotion, επιχειρεί μία μύηση στην μαγεία του Αργεντίνικουtango: έρωτας, πάθος, αγάπη, η θλίψη του αποχωρισμού και η γαλήνη μιας τρυφερής αγκαλιάς, ισορροπούν επί σκηνής. Αποτελούμενο από τον Θωμά Κοντογιώργη (πιάνο), τον Λευτέρη Γρίβα (μπαντονεόν), τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο (βιολί), τον Αλέξανδρο Δεσποτίδη (κιθάρα) και τον ΧάρηΠαζαρούλια (κοντραμπάσο), το βραβευμένο μουσικό σύνολο QuintetoTANGartO, συνοδεύει ένα ξεχωριστό χορευτικό ζευγάρι που αποτελείται από την ΚατερίναΣκουτέλη και τον Μιχάλη Σουβλέρη, καθώς καιτον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, σε ένα μουσικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το παθιασμένο Αργεντίνικοtango, όπως αποτυπώνεται στις συνθέσεις των LaloSchifrin, CarlosGarcia (1914-2006), ΑstorPiazzolla (1921-1992), Mariano Mores (1918-2016), RositaMelo (1897-1981), FranciscoCanaro (1888-1964), LeopoldoFederico (1927-2014), CarlosGardel (1890-1935), ΚurtWeill (1900-1950) και Κώστα Καπνίση (1920-2007).

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Τρίτη 8 Μαρτίου, ώρα 21:00: Ημέρα Γυναίκας, Γραφής Γεννήματα

Κύκλος | Αφιέρωμα: Ημέρα της Γυναίκας

Αποσπάσματα από έργα Ελληνίδων συγγραφέων και ποιητριών, χρονολογημένα από την Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους μέχρι και τις μέρες μας, συνθέτουν το αφιέρωμα στην Γυναίκα της φετινής χρονιάς, που αποδίδουν η ηθοποιός Σοφία Δερμιτζάκη και η πιανίστα ΛίλλυΔάκα. Η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός).

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Σάββατο 13 Μαρτίου, ώρα 21:00: Νίκος Παπαδογιώργος: TheArtofSong

Κύκλος | Έλληνες δημιουργοί

Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Νίκος Παπαδογιώργος, παρουσιάζει μία επιλογή των τραγουδιών που συνέθεσε στην περίοδο των οχτώ τελευταίων ετών. Με τον Νίκο Παπαδογιώργο στο πιάνο συμπράττουν οι εξαιρετικές ερμηνεύτριες ΝεφέληΦασούλη και ΆννυΦασσέα και οι μουσικοί Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα), ΕυάγγελοςΚατσαρέλης (τρομπέτα &φλικόρνο), Ζαχαρίας Ταρπάγκο (φλάουτο &άλτο φλάουτο) και Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο).

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Σάββατο 20 Μαρτίου, ώρα 21:00: Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης: Και του καιρού και πάντα

Κύκλος | Έλληνες δημιουργοί

Παιδί της παράδοσης και ανήσυχος δημιουργός του σύγχρονου τραγουδιού, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης τολμά να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, δημιουργώντας το προσωπικό του ύφος.

Με συντροφιά την Κρητική λύρα και μουσικούς συνοδοιπόρους του τον ΜιχάληΠαχάκη (λαούτο, τζουράς), τον Αλέξανδρο Κανακάκη (πνευστά), τον ΔημήτρηΝεονάκη (ηλεκτρική κιθάρα), τον Μιχάλη Μπουτσάκη (κοντραμπάσο), τον ΜιχάληΔασκαλάκη (ακουστική κιθάρα) και τον Νικόλα Χριστόπουλο (τύμπανα), ο ΓιώργοςΝικηφόρουΖερβάκης, βρίσκεται στη σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου για μια μοναδική μουσική παράσταση, βασισμένη στο έργο του και σε επιλεγμένες αναφορές στην μουσική μας παράδοση.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Πέμπτη 25 Μαρτίου, ώρα 21:00: ZorzesKatris: Η Ελλάδα του Φωτός

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΟΣ

Μαρία Κόκκα | σοπράνο

Σίμος Χριστοδούλου | αφηγητής

ZorzesKatris| σύνθεση, ενορχήστρωση, εκτέλεση και χρήση μουσικής τεχνολογίας Ο βραβευμένος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής ZorzesKatris, έρχεται στην μεγάλη σκηνή της Αίθουσας «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» παρουσιάζοντας ένα οπτικοακουστικό θέαμα – αφιέρωμα, για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, όπου ο μαγικός κόσμος της οθόνης και της επικής μουσικής, συνυφαίνουν τον ηρωισμό με την ανθρώπινη ελευθερία. Ένας εναλλασσόμενος κύκλος επικής και λυρικής μουσικής, με μοναδικούς ερμηνευτές όπως η σοπράνο Μαρία Κόκκα και ο ηθοποιός Σίμος Χριστοδούλου, αλλά και με τον ίδιο τον συνθέτη επί σκηνής, να συνδέεται μουσικά με την παράλληλη δράση της κινηματογραφικής προβολής.

Η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός).

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Σάββατο 27 Μαρτίου, ώρα 21:00: RomanceandPassion

Κύκλος | Μουσική δωματίου

Γιάννης Γεωργιάδης | βιολί

Σταύρος Δρίτσας | πιάνο

Ρομαντισμός και Πάθος: δυο έννοιες – κλειδιά στα χέρια του μουσικού που περιπλανάται στο μεταίχμιο του 19ου με τον 2oό αιώνα. Το βιολί και το πιάνο, οι δυο «βασιλείς των οργάνων» συναντιούνται, σε καλειδοσκοπικό πρόγραμμα, με μουσικές μινιατούρες που μας ταξιδεύουν από την ρομαντική κεντρική Ευρώπη των JohannesBrahms (1833–1897) και FritzΚreisler(1875-1962), στην φλογερή Ισπανία του Manuel de Falla(1876-1946)και από την σλαβική ψυχή των FredericChopin (1810-1849) καιJosefSuk (1874–1935), στην γεμάτη πάθος Αργεντινή του ΑstorPiazzolla (1921-1992).

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Για όλες τις εκδηλώσεις, έχει ξεκινήσει η διαδικασία προπώλησης εισιτηρίων μέσα από το viva.gr, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

ΕπίσημοςΧορηγόςΑερομεταφορών: AEGEAN | AStarAlliance Member

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης – και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.

Σημείωση για Συντάκτες: Θα ακολουθήσουν αναλυτικά Δελτία Τύπου για κάθε εκδήλωση.

Related Articles