Ε. Βόζεμπεργκ: Η Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί

Petite Perle 300×250

Την άποψη ότι η Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, διότι εκ του θεσμικού της ρόλου έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη της επιλογής του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέφρασε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. «Ο πολιτικός προϊστάμενος, θεσμικός ρόλος είναι στην κ. Μενδώνη», τόνισε.

Με δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 η ευρωβουλευτής της ΝΔ  διευκρίνισε πάντως ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η κυρία Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι η κυρία Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, «είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε».

Η κ. Βόζεμπεργκ  κάλυψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού» η επιλογή προσώπων αλλά «του εκάστοτε υπουργού», προσθέτοντας ότι ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας. Επιτέθηκε παράλληλα στην αντιπολίτευση για την επίρριψη ευθυνών στον πρωθυπουργό αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ