«Έκρηξη» παραβατικότητας από ανήλικους στο Ηράκλειο–

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

«Αγανακτισμένοι γονείς επικοινωνούν με την ΕΛ.ΑΣ»

Έκρηξη παραβατικότητας με «πρωταγωνιστές» ανήλικα παιδιά παρατηρείται την περίοδο της πανδημίας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας ενώ συγκλονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου περιγράφοντας την κραυγή αγωνίας από γονείς που καταγγέλλουν κρούσματα παραβατικότητας στην αστυνομία.

«Πολλές φορές αγανακτισμένοι γονείς έχουν επικοινωνήσει με την αστυνομία. Δεν επιθυμούν όμως να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες γιατί φοβούνται για τα παιδιά τους», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση από τους αστυνομικούς επειδή οι πρωταγωνιστές αυτών των περιστατικών είναι σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα παιδιά. Χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και ευαισθησία τόσο για τα παιδιά θύματα όσο και για τα παιδιά δράστες».

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Πικράκης η τοπική ΕΛ.ΑΣ έχει διαμορφώσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία όπου συγκεντρώνονται παρέες ανηλίκων παρατηρώντας αν χρειαστεί επέμβαση από αστυνομικούς.

«Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται αυξητικό ποσοστό κρουσμάτων παραβατικότητας. Είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Από διάφορες ηλικίες και κοινωνικά στρώματα», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης.

creta24.gr

Related Articles