Επιτροπή Πληγέντων Γουρνών – Γουβών: Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αυθαιρετεί εις βάρος των κατοίκων της περιοχής

Petite Perle 300×250

Η Επιτροπή Πληγέντων Γουρνών – Γουβών έβγαλε ανακοίνωση υποστηρίζοντας οτι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αυθαιρετεί εις βάρος των κατοίκων της περιοχής. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά βρέθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής των Γουβών, αφού βλέπουν τις τελευταίες μέρες και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Χερσονήσου Γ. Σέγκου , στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 5/2/2021 με την παρουσία της Επιτροπής, χωματουργικά μηχανήματα να προβαίνουν σε αυθαίρετες επεμβάσεις, με σκοπό την διαπλάτυνση του Γουβιανού ποταμού με την αυθαίρετη καθαίρεση τμήματος του δρόμου μπροστά στις περιουσίες τους, χωρίς προστασία των πρανών του, χωρίς μελέτες και χωρίς την παρουσία επιβλέποντα μηχανικού. Ένα ποταμό που άλλαξε ριζικά η πορεία του, έγινε  εκτροπή του,  με τα έργα κατασκευής του ΒΟΑΚ, αφού δεν έγιναν οι απαραίτητες μελέτες και έργα οριοθέτησης-διευθέτησης.

Οι πρόχειρες και χωρίς μελέτες εργασίες «διαμόρφωσης της κοίτης» του ποταμού είναι προφανές ότι με την πρώτη δυνατή νεροποντή θα παρασύρουν όλα όσα με τόσα έξοδα κατασκευάζονται, φυσικά με δημόσια χρήματα. Ταυτόχρονα βάζουν σε κίνδυνο ακόμη μια φορά τα σπίτια, τα μαγαζιά αλλά  και την ίδια τη ζωή των κατοίκων της ήδη πληγείσας περιοχής. Εξάλλου τα μέχρι τώρα έργα αποδείχτηκαν μπαλώματα και είναι αυτά που δημιούργησαν την σημερινή κατάσταση, γεγονός που έχει παραδεχτεί και η ίδια η Δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ήδη εκπονείται από 1/1/2021 η μελέτη διευθέτησης του Γουβιανού  ποταμού η οποία θα δώσει την οριστική λύση του προβλήματος των πλημμυρών (αν φυσικά αφεθούν ανεπηρέαστοι οι μελετητές) όπως διαβεβαίωσε και ο Δήμαρχος στο ΔΣ, προτρέποντας μάλιστα τους κατοίκους για υπομονή μέχρι τότε.

Έχουν ευθύνη Δήμος-Περιφέρεια-Κυβερνήσεις που ποτέ μέχρι σήμερα δεν μερίμνησαν για σχεδιασμένα, ολοκληρωμένα έργα και υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή και όχι μόνο.

Τα αυθαίρετα λοιπόν και με θολούς στόχους έργα πρέπει να σταματήσουν άμεσα!

ΝΑ σταματήσει η αυθαίρετη και χωρίς κανένα έλεγχο κατασπατάληση δημόσιου χρήματος!

Η Επιτροπή Αγώνα Πληγέντων θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και δεν θα επιτρέψουμε να παίξουν άλλο με την ίδια μας τη ζωή:

  1.  Να αποζημιωθούμε εδώ και τώρα στο 100% των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε το σπιτικό μας και τις δουλειές μας.
  2. Να παρθούν όλα τα μέτρα με ευθύνη Δήμου-Περιφέρειας-Κράτους στο να οριοθετηθούν τα ρέματα και οι ποταμοί.
  3. Απαλλαγή από χρέη για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο.
  4. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη.
  5. Να ληφθεί απόφαση για προκήρυξη και ανάθεση μελέτης οριοθέτησης-διευθέτησης, μέσω κρατικής χρηματοδότησης, που θα καθορίζει το τι έργα είναι αυτά που θα πραγματοποιηθούν, με ποιου φορέα την ευθύνη θα πραγματοποιηθούν και από ποιον θα πραγματοποιηθούν.
  6. Να γίνει δημόσια ανάρτηση των μελετών, ώστε να πειστούμε ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι περιουσίες μας και οι ζωές μας, αλλά και ότι τα έργα θα λύσουν το πρόβλημα και δεν θα πλημμυρίσουμε στην επόμενη νεροποντή.
  7. Να μην ξεκινήσει κανένα έργο χωρίς την έγκριση των παραπάνω μελετών από τους αρμόδιους φορείς.

Καλούμε όλους τους πληγέντες, αλλά και συνολικά όλους τους κατοίκους του Δήμου Χερσονήσου να συσπειρωθούν γύρω από την Επιτροπή Αγώνα και από κοινού να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Μόνο όπου τους πιέζουμε με τη συλλογική μας δύναμη, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα!".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ