Μετά τον συναγερμό κάνουν rapid tests στην Γαρίπα

Petite Perle 300×250

Στο επίκεντρο και πάλι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, με αφορμή τη νέα εστία που φαίνεται να "αναπτύχθηκε" σε οικισμό του Δήμου

Μετά τον συναγερμό  και τους δύο θανάτους έρχονται και rapid tests, αυτή την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, στην Γαρίπα.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για να ελεγχθεί η επιδημιολογική εικόνα της ευρύτερης περιοχής, όπου ομολογουμένως έχει βρεθεί στο… στόχαστρο του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

"Έχουμε αρκετά κρούσματα στην περιοχή μας, δυστυχώς υπάρχει μία εξάπλωση" δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης, που ονόμασε συγκεκριμένα χωριά, όπως το Αρκαλοχώρι, ο Ευαγγελισμός και το Θραψανό.

Όντας ανήσυχος για την διασπορά του ιού, εκείνο που προέχει για τον ίδιο, στην παρούσα φάση, είναι να εντοπιστούν οι εστίες μόλυνσης και η φύση… κρουσμάτων: εάν δηλαδή περιορίζονται σε έναν οικογενειακό κύκλο, ή εάν έχει γενικευτεί το πρόβλημα,  "για να πράξουμε ανάλογα".

"Πρέπει ο κόσμος να προσέχει, δεν είναι εύκολα τα πράγματα" ήταν η έκκληση του κ. Φραγκάκη, που υποστήριξε πως "η (ψυχική) κούραση είναι διπλάσια στα αστικά κέντρα". Στα χωριά "δεν παίρνουν προφυλάξεις" , καθώς μερικά απ' τα κρούσματα προέκυψαν από πολυσύχναστους χώρους όπως: το ελαιοτριβείο, ένα καφενείο.

Ιό κόλλησε κι ενας ιερέας, όπως είπε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας. "Δεν προφυλάσσονται όπως πρέπει και τώρα ανησυχούν πάρα πολύ" διαπίστωσε ο κ. Φραγκάκης, που μίλησε για "ρυθμούς χελώνας" στους εμβολιασμούς.

"Οι δήμαρχοι θα έπρεπε να έχουμε εμβολιαστεί από τους πρώτους, ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά με πολύ κόσμο λόγω της ιδιότητάς μας" τόνισε επίσης, χαρακτηρίζοντας "σωστό μέτρο" το … κοκκίνισμα μόνο του Δήμου Ηρακλείου.

"Θα μειωθούν οι επισκέψεις από και προς την επαρχία" εκτίμησε, ενώ η λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων και στην ενδοχώρα θα δυσκόλευε τα πράγματα αφού "σε εξέλιξη είναι αγροτικές εργασίες" όπως ανέφερε. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Φραγκάκης ζήτησε από τους συνδημότες του "να είμαστε σε εγρήγορση και να μην χαλαρώνουμε".

Πηγή: cretalive.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ