ΣΟΚ! "Λαμπάδιασε" κρατούμενος στην φυλακή των Χανίων, "λούστηκε" το αντισηπτικό!

Petite Perle 300×250

Υπεράριθμοι οι κρατούμενοι κατά 100 και πλέον άτομα…

Πρόκειται για νεαρό κρατούμενο, ο οποίος λούστηκε με εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο σωφρονιστικό κατάστημα και ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα, στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο 25χρονος, νοσηλεύεται με εγκαύματα πρώτου βαθμού στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματος του, χωρίς ωστόσο η κατάσταση του, να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη όταν το εν λόγο άτομο περιέλουσε στο κορμί του, το αντισηπτικό που παρέχει η φυλακή στους κρατούμενους, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη συνέχεια επιχείρησε ν' ανάψει τσιγάρο.

Κύκλοι της φυλακής αναφέρουν ότι η κατάσταση στο Κρήτη 1 της Αγυιάς, είναι δύσκολη, καθώς η φυλακή λειτουργεί πολύ πάνω από τις δυνατότητες της. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο, ότι αυτή την ώρα κρατούνται στις πτέρυγες του καταστήματος 700 κρατούμενοι, όταν η δυνατότητα φιλοξενίας, δεν ξεπερνά τα 595.

Η υπερπλήρωση του καταστήματος, έχει ως αποτέλεσμα η καθημερινότητα να χαρακτηρίζεται "δύσκολη" με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, να προσπαθούν να διατηρήσουν την ηρεμία και την τάξη μεταξύ των κρατουμένων, μέσα σ' ένα πραγματικά πολύ δύσκολο περιβάλλον.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ